Авто для земляків: українці в Польщі скупляють і переобладнують машини для ЗСУ – подробиці (Відео)

Волинські волонтери регулярно приганяють автівки для військових

Колишній вчитель історії з Волині, а нині автоелектрик у Варшаві Андрій Максимов придбав мікроавтобус для земляків, які захищають країну на передовій. Разом з іншими українцями переобладнали машину для евакуації поранених.

У машину встановили спеціальну електроніку: потужний обігрівач, перетворювач напруги у 220 вольт, додаткові фари і світлові маячки.

Мікроавтобус перефарбували з білого в зелений колір. Спереду встановили лебідку, що може витягувати іншу техніку. Всередині встановили кушетку, щоб перевозити поранених.

“Думаю за хлопців, так само колеги на передку. Може, хтось візьме за приклад з хлопців, які сидять за кордоном, і зробить те саме. Давайте всі разом допомагати і буде перемога. Слава Україні!” – закликає волонтер.

Евакуаційна машина вже на Волині, найближчими днями волонтери планують доправити її до Куп’янська на Харківщину та передати військовим медикам 14-ї окремої механізованої бригади.

“Машина дуже хороша, вона не вибаглива. Простий мотор, немає багато електроніки вбудованої тобто. Хлопцям буде безпроблемно її, не дай Бог, ремонтувати. Але цей хлопець понаставляв дуже багато всього: і камери, і передні, і задні, тобто машина може їхати вночі без світла по камерах. Це дуже заморочена машина”, – каже волонтер Олександр Давидюк.

Автівка коштувала у перерахунку на українські гроші 120 тисяч гривень. Такі буси і позашляховики у Європі нині – рідкість. Адже все, що могло бути корисне на передовій і в гарному стані, відразу скуповують українські волонтери.

“Уже вивезли, можна сказати, все. Таке толкове. Але ремонтуємо, робимо і завозимо. Зараз ще одна машина в процесі ремонту, Т5-й, то піде на Бахмут та машина – хлопцям там дуже тяжко. Поляк скинув нам до 1000 злотих на машині. Сказали, що на ЗСУ – вони скидають, теж так з розумінням”, – розповідає Олександр.

Волинські волонтери регулярно приганяють автівки для військових. Навіть уже не рахують, скільки відправили на фронт. Машини там – лише витратний матеріал.

Олег Ткачук, Волинська область, “5 канал”

Читайте також: “Я у вишиванці їду по всій Донеччині, орки були за 5 км від мене” – історія волонтерки з Коростеня

Дивіться також відео за темою: “Міна прилетіла прямо в капот”: як броньовики MLS SHIELD рятують життя українським десантникам

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *