Анонс великого наступу ЗСУ, партизани на росії та сотні дохлих окупантів: як минула 315-та доба повномасштабної війни (Відео)

Найближчим часом США почнуть передачу комплексів Patriot

Великий наступ у березні 2023-го. Керівник ГУР Кирило Буданов очікує, що початок весни закарбується в історії запеклими боями і визволенням української території. “Це відбуватиметься по всій Україні – від Криму і до Донбасу”, – розповів головний розвідник в інтерв’ю американському телеканалу ABC. Так що до остаточних поразок довгого війська росії залишилося не так уже і довго. Адже температурні рекорди війни мають встановити саме у березні.

“Це буде найгарячіший місяць у військовому сенсі… Ми переможемо цього року – 2023-го. Перемога в 2023-му – це перемога України”, – наголосив керівник ГУР МОУ Кирило Буданов.

Перемога – це ціна життів і здоров’я українських героїв. А ще ціна, яку готова заплатити тимчасова федерація під час планової ліквідації десятків тисяч окупантів. російський генштаб кілька днів тягнув із подробицями щодо блискавичної мандрівки сотень мобілізованих загарбників у Макіївці. Але тепер спромігся вичавити із себе, що кількість знищених “русскіх” офіційно зросла до 89. Хоча і українські джерела, і навіть пропагандистські телеграм-канали ворога більше схиляються до кращої цифри – понад 500 чорних пакетів. У чому ж причина? Звісно, винні ті, хто вже нічого не зможе розповісти.

А от малокомандувача окупаційного війська росії не дуже цікавить доля сотень мобілізованих, які вирішили тактично замаскуватись під уламками бетону. Тому на публіці путін вирішив поговорити не про них, а лише про так звані здобутки “другої армії світу”. Але скільки не відправляй в морську мандрівку фрегат-ракетоносій гіперзвукових ракет “Циркон”, зрештою, будь-який “русскій воєнний корабль”, як і кожен російський окупант, знайде своє остаточне місце призначення.

Ми ж маємо лише підтверджені результати з ранкової статистики Генштабу. За минулу добу смак Макіївського “джерельця” відчули ще понад 700 загарбників, також знищено ще 2 російські танки, 6 бойових броньованих машин і 6 артилерійських систем, згоріли ще 10 одиниць автомобільної техніки, більше не запрацює ще 1 система протиповітряної оборони московитів, також підбито ще 3 безпілотники.

А нищити особливо небезпечні ворожі повітряні цілі незабаром стане ще легше. Під час першого онлайн-брифінгу цього року міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що вже найближчим часом США почнуть передачу комплексів Patriot. Раніше повідомлялося, що на навчання та постачання на озброєння ЗСУ цих систем ППО піде пів року, що удвічі швидше, ніж зазвичай.

“Минулий рік ми завершили революційним рішенням про надання Україні американських систем Patriot, про що домовилися лідери України та США Володимир Зеленський і Джозеф Байден. Ми дуже цінуємо цей крок США. Очікуємо розгортання Patriot у максимально стислі терміни. Підготовка до передачі цих систем уже розпочалася”, – запевнив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Перший брифінг після новорічних вихідних не лише в МЗС, а й у колег зі США. В Держдепі прокоментували ситуацію з останніми масованими атаками з боку кремля. Вони не змінять ситуацію – допомога Заходу залишається непохитною, а ситуація для самої росії дедалі більше очевидна для всього світу.

“Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно. Як ми вже говорили, президент путін може зупинити цю війну просто зараз. Ми закликаємо росію припинити свої напади, вивести війська з України та взяти на себе зобов’язання встановити мир у 2023 році. росіяни дедалі більше цілять критичну інфраструктуру, цивільних та об’єкти енергетики. І для нас це тхне варварством та відчаєм. І, зрештою, невдалою стратегією”, – зауважив речник Державного департаменту США Нед Прайс.

Окуповувати те, що тобі не належить – початково програшна стратегія. Адже кожного непроханого гостя рано чи пізно дочекається свій букет української “бавовни”. У тимчасово окупованій Василівці, що на Запоріжжі, високоточно прилетіло у військову комендатуру ворога. Кількість убитих і поранених може йти на десятки, каже міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Для ворога ближче – удар на ураження, для ворога подалі – своєчасна диверсія. В розвідці повідомляють, що в ніч проти 4 січня так звані рейкові партизани зупинили рух залізницею поблизу російського Красноярська. У 2023 році це вже 6-й випадок блокування руху поїздів на росії, зокрема, і військових ешелонів. ГУР наголошує, що активізація руху опору пов’язана з оголошеною мобілізацією.

І щоб не загинути марно на чужій землі, російські мобілізовані, здається, вже знаходять дієві способи ще на своїй території. Десь у Томську майбутні окупанти радикально вирішили питання обігріву в польовому таборі.

Олексій Пасак, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, ворог не полишає спроб захопити Бахмут і концентрує там свій наступ – Череватий.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:  ніч під Бахмутом – тут цілодобово б’ються за українську перемогу.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *