Антимонопольний комітет України почав дослідження причин підвищення цін на курячі яйця (Відео)

Профільні експерти зазначають, що ціни на ринку кормів у цьому сезоні залишаються досить низькими

Дослідження причин підвищення цін на курячі яйця почав Антимонопольний комітет України. Про це повідомляється на сайті АМКУ.

“Підвищення цін на курячі яйця може й не мати об’єктивних підстав, навіть з огляду на всі тяжкі економічні наслідки війни. Адже зростання загального індексу споживчих цін та індексу споживчих цін на продукти харчування не корелюється зі стрімким зростанням вартості яєць”, – мовиться в повідомленні.

В АКМУ написали: профільні експерти зазначають, що ціни на ринку кормів у цьому сезоні залишаються досить низькими

“Крім того, окремі профільні експерти зазначають, що ціни на ринку кормів у цьому сезоні залишаються досить низькими і спостерігається лише незначне коливання вартості (плюс/мінус 10%) у різних регіонах України. Це відбулося тому, що через заблоковані морські порти в Україні спостерігається великий надлишок зерна. Тож головні складові кормів для курей значно подешевшали, порівняно з минулим роком”, – зазначили в повідомленні.

У пресслужбі розповіли, що комітет розпочав дослідження причин збільшення цін на яйця курячі у шкарлупі у вересні-жовтні 2022 року.

“Наразі в Комітеті відсутня інформація, яка б підтверджувала наявність об’єктивних факторів для подорожчання яєць одразу на 54% за три місяці. Розуміючи соціальну важливість вказаного питання, Комітет розпочав дослідження причин збільшення цін на яйця курячі у шкарлупі у вересні-жовтні 2022 року. АМКУ братиме до уваги, що підприємства (в тому числі домінуючі) мають право захищати свої законні інтереси, особливо з урахуванням воєнного стану. Водночас такі дії суб’єктів господарювання не повинні бути надмірними”, – мовиться в повідомленні.

“Під час дослідження Комітет має намір здійснити широкий аналіз всіх факторів впливу на цінову поведінку суб’єктів господарювання та вже надіслав їм вимоги про надання інформації”, – зазначили  в повідомленні.

Читайте також: “золоті” яйця: чому ціни на продукт космічні і чого очікувати далі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *