Армія рф виснажена, в України є шанс знову переломити хід війни – WP

ЗСУ можуть перехопити ініціативу завдяки більш досконалій артилерії – зокрема, американським HIMARS

Окупаційна армія рф близька до виснаження, тож кремлю невдовзі доведеться визнати, що вона не здатна захопити навіть увесь Донбас. А в України, завдяки поставкам західної зброї, знову з’явився шанс змінити хід цієї війни.

Про це мовиться у матеріалі The Washington Post.

Посилаючись на дані військових аналітиків, журналісти констатують, що російські військові від часу заходу до Лисичанська не досягли жодного помітного територіального надбання. Після помітного уповільнення – наступ загарбників майже повністю зупинився.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

І навіть після офіційного завершення так званої “оперативної паузи” від міноборони рф – інтенсивність російських атак значною мірою не змінилась, зауважує аналітик Інституту вивчення війни Джордж Баррос.

Він, як і велика кількість інших західних чиновників і фахівців, вважає, що рашисти наблизились до вичерпання своїх завоювальних можливостей – виснаженій експедиційній армії протистоять постійно підживлювані Заходом ЗСУ.

Баррос допускає, що московити ще можуть окупувати міста Сіверськ або Бахмут, проте далі вже не просунуться. І навіть масштабна прихована вербувальна кампанія не здатна компенсувати величезні втрати.

А українське військо отримало шанс перехопити ініціативу завдяки більш технологічно досконалій артилерії – зокрема, американським ракетним системам HIMARS.

“Нині росіяни втрачають ініціативу, а вона або вже перейшла, або ось-ось перейде до українців. HIMARS є ключем до цього”, – зазначив аналітик.

Водночас для успішного визволення вже захоплених регіонів Україні необхідно буде поповнювати особовий склад армійців і запаси звичайної артилерії, а також мати достатню кількість боєприпасів.

Нагадаємо, лише від початку липня рашисти завдали по Україні 49 ракетних та 44 авіаційні удари. В акваторії Чорного та Азовського моря нині перебувають три носії крилатих ракет “Калібр”.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *