“Бавовна” для Криму і бєлгорода, дрон здав базу окупантів на Миколаївщині – як минув 177 день війни (Відео)

І росія вкрай зацікавлена в тому, щоби заморозити війну

Напередодні ввечері неподалік селища Тімоново горіло і рясно вибухало. Ані жертв, ані постраждалих немає. Принаймні, так стверджує місцева влада. Яка чомусь почала оперативну евакуацію мешканців із кількох селищ довкола. Ситуація з постійними підривами російських складів БК у перспективі кількох тижнів може схилити баланс сторін на користь ЗСУ. Про це “5 каналу” говорять самі ж військовослужбовці.

“Дуже-дуже багато “бавовни”. Це так багато, що, в принципі, коли я бачив вибухи в Бєлгороді, я оце кажу, що випустили Кракена. Ну так вибухало вже, що це дуже солідно. Я навіть не знаю. Отакі вибухи, вони справді уже можуть певною мірою змінити, скажімо, якщо не хід війни, то певною мірою ситуацію на окремій ділянці фронту”, – розповідає військовослужбовець ЗСУ Євген Карась.

росіянам із прилеглих до українського кордону територій варто звикати до нової традиції – свята бавовни зі смаком зворотної демілітаризації. У бєлгородських Telegram-каналах учора почали поширювати й відео пожежі в іншій частині області – на військовому летовищі поблизу Старого Осколу. А ще в Керчі, просто поблизу Кримського мосту очевидці бачили яскраві вогні в небі. І чули низку вибухів. У соцмережах швидко розлетілася й інформація про вибухи на військовому аеродромі Бельбек, що біля Севастополя. Але і там, і в Керчі влада все пояснює роботою російської ППО, яка полювала на безпілотники. Підтверджень чи спростувань від українського Міноборони щодо нових ударів по Криму, як це було і у попередньому випадку з вибухами на летовищі Саки, немає. Але що є напевно – то це відчутний психологічний вплив на окупантів.

“Можемо говорити чітко, що в Криму на сьогоднішній момент і в бєлгороді теж просто страшна паніка. Реально сьогодні вночі, ну, те що творилося в них у коментах, те що творилося в них у соцмережах – це реально паніка, вони перелякані”, – розповів радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Військовослужбовець ЗСУ Євген Карась повідомив: “Навіть якщо в Криму було уражено не дві цілі, а одна або півтори, то паніка була посіяна колосально. Але я не виключаю, тобто, знаючи, що це росіяни, що там, можливо, коли вони вже, ну ось, буде “крейсер Москва потонув”, а вони викладають з ним фото – “а вот он плавает”, їм кажеш “так він же потонув”, а вони – “нет, у нас вот фотографии, он плывет”.

Але плисти ворогу не так довго й не так далеко. Агенція Reuters із посиланням на власне джерело стверджує, що в Саках росіяни втратили більш як половину чорноморської бойової авіації. А кожен удар по окупантах на кримській території завдає значного психологічного впливу на військове керівництво країни-ворога.

І росія вкрай зацікавлена в тому, щоби заморозити війну. Як повідомили російські ЗМІ під час візиту до Києва, Ердоган вкотре нагадав Зеленському, що може організувати його зустріч із путіним. На Банковій мають відповідь – переговори з ворогом – це гра в російську рулетку з повним барабаном набоїв та фатальним фіналом для всіх. Тож для початку діалогу – росія має забрати всі свої війська з усіх українських територій.

Але поки окупаційні формування ще тут – наші міста потерпатимуть від російських атак. Під вогнем ворога зранку знову опинився Краматорськ. Ворог вдарив по будівлі коледжу технологій та дизайну. Приміщення зруйноване. Пошкоджена й прилегла територія.

“О 5-й ранку пролунали вибухи. Що, де – було незрозуміло. Але вже десь о 7-й ранку з’явилася інформація, що це був приліт у технологічний технікум, розташований навпроти, через дорогу від нас. І, відповідно, вибуховою хвилею у нас, у третьому, четвертому та другому корпусах повилітали вікна”, – підсумував професор економіки Олексій.

Тож за минулу добу наші захисники знищили ще 400 окупантів, пустили під ніж демілітаризації ще 10 російських танків, 16 бойових броньованих машин, 6 артилерійських систем, одну реактивну систему залпового вогню, 5 систем протиповітряної оборони, одиницю спецтехніки та 69 одиниць автомобільної техніки. Підбито ще два ворожих безпілотники.

А ті російські дрони, які ми не знищили, можуть стати в пригоді українській розвідці. В управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ повідомили про захоплений десь на Миколаївщині безпілотник, в якому зняті всі позиції та розташування ворожої бази. А там, де російським окупантам щастить лишитися 300-м, не варто забувати, що навіть українська земля може виявитися для них смертельною.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: “Доброго” ранку від неадекватних сусідів: Сумщина зазнала майже 15 обстрілів рашистів 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *