Багато роботи попереду: Порошенко пояснив, чому важливим є визнання рф державою-спонсором тероризму (Відео)

Доходи росії від експорту треба скороти учетверо, тоді вона не зможе фінансувати армію, наголосив політик

Визнання росії державою-спонсором тероризму дозволить розраховувати на новий рівень санкцій проти агресора. Про це заявив п’ятий президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу “Прямий” під час поїздки на східний фронт.

Зі слів політика, дуже показовим було голосування за резолюцію Генеральної асамблеї ООН щодо підтримки територіальної цілісності України. Проте ще потрібно пройти значний шлях до визнання рф терористичною державою.

“Генасамблея ООН ухвалила резолюцію рекордними 143 голосами при 5 голосах “проти”, коли була сама росія, Білорусь з нелегітимним диктатором, Північна Корея, Сирія і Нікарагуа. Це все, на що може розраховувати росія у світі. Я думаю, що це дуже демонстративно”, – вказав Порошенко.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Він додав, що робота з визнання росії країною-терористкою ще попереду.

“Дуже знаковим було рішення ПАРЄ. Воно скоріше символічне, політичне, але важливе. І ми думаємо, що приклад країн Балтії, країн Північної Європи наслідуватимуть також країни-члени G7”, – зауважив лідер “ЄС”.

Він пояснив, що це тягне за собою чіткі правові наслідки – з країною-терористкою не можна мати справу. Це “новий пласт санкцій”, який буде застосований.

За його словами, путін повинен розуміти, що кожного дня, що його війська залишаються на українській землі, тягар санкцій буде все важчим і важчим.

“Санкції мають бути екстериторіальні. Санкції мають паралізувати весь російський експорт. Кожен корабель, який зафрахтований будь-якою компанією, який перевозить російський експорт – під санкції, під штрафи. Кожен корабель, а росія 80% свого експорту перевозить кораблями, має бути заарештований. І ми мамємо з $600 млрд, які росія отримує за свій експорт, зменшити до $150 млрд. Це дасть можливість припинити фінансування збройних сил рф”, – резюмував Порошенко.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *