“Батько загинув, мати в лікарні, будинок згорів ущент”: снаряд росіян зламав долю родини у Бахмуті (Відео)

рашисти безупинно насипають по житлових кварталах міста з “Градів”

Бахмут окупанти випалюють щодня. Місто практично під постійними обстрілами. Цілять цинічно по цивільних. Ворожий вогонь відчула і наша знімальна група. Репортаж із Бахмуту воєнкора “5 каналу” Ольги Калиновської. 

Пекло, яке не має ні кінця, ні краю. Це Бахмут. Місто, яке російські окупанти щодня роздирають на шматки Але руїни у серці міста чи на околицях – не найстрашніше. Від російських снарядів та мін тут щодня гинуть цивільні, які попри весь жах війни залишаються у власних оселях. 3-го листопада окупанти принесли нестерпне горе в сімю Аліни

“Я зайшла до дітей, збиралася їх годувати. Не встигла за собою закрити двері, як стався вибух. І все зі стелі посипалося на нас. Ми були цілі”, – згадує мешканка Бахмута Аліна.

Це було близько 4-ї вечора. російський снаряд прилетів прямо до них у двір. На вулиці у цей час були батько та мати Аліни. Дівчина з маленькою донькою та двома братами була у хаті. Щойно оселю струсонуло від уламків, нажахана Аліна вибігла у двір, де побачила батька, який лежав на землі. Перед ним на колінах стояла мати.

“Він лежав, намагався дихати, але у нього не виходило. Тому що уламок порізав йому горло. Перерізав. А вона – їй пошкодило ноги, порізало, і вона впала на колінки. І стояла з головою опущеною Вона його дуже любила”, – розповідає мешканка Бахмута Аліна.

Чоловік помер у дружини на руках. На очах у дітей. Поранену матір Аліни у лікарню в Костянтинівку оперативно завезли військові. Її стан важкий, каже дівчина. Місцеві волонтери, серед яких – Роман – разом із рятувальниками тричі гасили два будинки, що спалахнули після прильоту. Але оселі тліють і досі – через добу після початку пожежі

“І все було під обстрілами, тому що обстріли були протягом декількох годин. Пожежні приїхали, дві машини гасили. Бригада наша тут волонтерів місцевих, ми теж тут створили команду, декілька машин обладнали мотопомпами, і брали участь в тушенні пожежі”, – каже волонтер Роман.

В Аліни в руках – ритуальна табличка. Біля згорілої хати – труна. Сьогодні дівчина хоронитиме тата. Їй допомагають волонтери.

“Вони прийняли рішення бути вдома. Нема за що їхати, і нема куди. Розумієте? Важко з будинку виїжджати. Ми не готувались до цього. Бачили, що вже небезпечно. Мені страшно було залишати сім’ю”, – каже мешканка Бахмута Аліна.

Як бути далі – Аліна не знає. Батько загинув, мати в лікарні. Будинок згорів вщент. Нині вона з донькою та братами живе у сусідів у підвалі. Їй важко говорити і ще важче усвідомлювати свою втрату. За місяць батьку Аліни виповнилося б 53.

За кілька хвилин після завершення цієї важкої в усіх сенсах розмови, десь геть неподалік знову приземляються російські снаряди. Схоже, гради Журналісти виїжджають з міста під нову потужну артканонаду. На хвилину зупинившись глянути, куди прилетіло

Черговий потужний обстріл міста бахмут. Буквально 5 хвилин тому російські найманці насипали прямо у житлові квартали, де мешкають люди. Звідти зараз підіймається дим

Ось вона – російська тактика випаленої землі, яка не просто руйнує будинки, ламає долі! І вижити там, де рашисти творять цей геноцид, стає все важче. І доки тут залишаються цивільні, Бахмут повільно перетворюється на місто горя та смерті. 

З Донеччини, Ольга Калиновська, Сергій Клименко, Сергій Малін, “5 канал”

Читайте також: “Це ж не життя”: про реалії прифронтового міста-привида Красногорівки – сюжет

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *