“Безкарності не буде”: у ЄС відреагували на ракетний удар москолоти по житловому будинку у Дніпрі (Відео)

ЄС продовжить надавати Україні політичну, гуманітарну, військову та фінансову підтримку стільки, скільки потрібно

Ракетний удар росії по Дніпру – воєнний злочин та спроба наростити напругу. Нині Євросоюз обговорює відповідь на цей акт варварства, зазначив речник ЄС Петер Стано, передає “5 канал”.

Він пообіцяв, що дії москви не залишаться безкарними. У Брюсселі зазначили – напередодні річниці повномасштабного вторгнення росія дедалі більше вдається до ракетного терору, але це лише посилює підтримку України.

“У час, коли ми наближаємося до річниці російського вторгнення в Україну, на вихідних по українських містах вдарило ще більше російських ракет. Йдеться, зокрема, про житловий будинок у місті Дніпро, де загинули мирні жителі, серед них – діти. росія продовжує демонструвати своє обличчя, позбавлене людяності та застосовувати ракетний терор без розбору. Такі дії є воєнними злочинами і мають бути негайно припинені. Як зазначив верховний дипломат ЄС Жозеп Боррель, безкарності не буде”, – наголосив речник Європейської комісії Петер Стано.

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола зауважила: “Ми побачили нову хвилю невибіркових ракетних атак росії проти українського народу. Ми бачили, як їхнім об’єктом стали житлові будинки, як були вбиті жінки і діти. Кадри з Дніпра назавжди залишаться у пам’яті всіх, хто їх побачив, усіх, хто був змушений це пережити. Мужність та стійкість українського народу мають стати прикладом для всіх. Український народ показав світу, що сильний не завжди правий, і що терор не зламає український дух. Європейський Союз продовжить надавати Україні політичну, гуманітарну, військову та фінансову підтримку стільки, скільки потрібно”.

Читайте також: Під час масованого ракетного удару українські захисники знищили 25 із 38 російських ракет – Повітряні сили ЗСУ 

Дивіться також відео: У ворога довга ракетна рука, ціль – не лише Київ / Павло Лакійчук

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *