Боротьбу з корупцією в Україні підміняють дешевим піаром – Герасимов про повідомлення щодо декларування майна

Нардеп також зазначив: закон, як відомо, один для всіх

Співголова фракції “Європейська Солідарність” Артур Герасимов у коментарі журналістам заявив, що реальна боротьба з корупцією в Україні підміняється дешевим піаром. Нардеп прокоментував поширене у ЗМІ повідомлення щодо декларування майна. Про це повідомляє “Цензор.Нет”.

“На жаль, змушений констатувати спробу підмінити реальну боротьбу з корупцією дешевим піаром та імітацією активної діяльності з боку НАБУ. Настільки впевнений у своїй правоті, що не маю жодних сумнівів у тому, що виграю цю із яйця виїдену справу у Вищому антикорупційному суді. По-перше, “інкримінована” мені квартира була куплена у 2013 році, тобто ДО початку моєї політичної діяльності, ДО початку виборів і ДО того, як я був обраний народним депутатом. Причому на той момент я займався бізнесом і квартира була куплена на задекларовані від бізнесу доходи, легальність та достатність яких ні у кого не виникає питань або сумнівів”, – зазначив Герасимов.

“Друге. Тоді ж у 2013 році, ДО початку політичної діяльності, передав її у дар батькам і вони нею користувалися. До речі, передача власності в Іспанії, на відміну від України, не потребує зміни даних у реєстрі. НАБУ знає, що займається самовільним трактуванням іспанського законодавства. Наполягаю, що я не мав вносити цю квартиру в декларацію”, – сказав народний депутат.

“По-третє, є прецеденти, коли НАЗК приймало уточнення і закривало справи. Зокрема, йдеться про неточності в деклараціях глави держави, які Володимир Олександрович виявив і повідомив НАЗК. НАЗК в свою чергу цими поясненнями задовільнилося”, – нагадав Герасимов.

“Закон, як відомо, один для всіх, і сподіваюся, що і в цій справі не може бути подвійних стандартів. Тому абсолютно готовий йти до суду із чистою совістю і бездоганною правовою позицією. А НАБУ, до створення якого причетний як народний депутат, бажаю успіхів у боротьбі з корупцією. І нагадую, підозри досі не вручен Коломойському І. Тимошенку К., Резніченку В., та іншим”, – підсумував Артур Герасимов.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: 

Крейсер “москва” пішов на дно – Олександр Турчинов про унікальність крилатої ракети “Нептун”.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *