Британська розвідка розповіла, куди РФ відправила вибитих із Херсона десантників

Про це повідомляє військова розвідка міністерства оборони Великої Британії.

"За останні два тижні Росія, ймовірно, передислокувала основні підрозділи ПДВ на Донецький і Луганський фронти на Донбасі", – йдеться у звіті розвідки.

Зазначається, що деякі підрозділи ВДВ, ймовірно, були посилені мобілізованими резервістами.

"Хоча цей погано навчений персонал послабить нібито елітний потенціал VDV, Росія, ймовірно, усе одно розподілить ці підрозділи в секторах, які вважаються особливо важливими", – припускають в розвідці.

Потенційні оперативні завдання ПДВ включають підтримку оборони району Кремінна-Сватове у Луганській області або посилення наступальних операцій проти міста Бахмут Донецької області, зазначають у Міноборони Британії.

11 листопада в мережі з’явилися відео українських військових, які вивішували жовто-блакитні стяги в Херсоні. Це підтвердило ГУР Міністерства оборони. 
Також відомо, що з 7 по 13 листопада Сили оборони на Херсонщині звільнили від загарбників 179 сіл та міст на понад 4,5 тис. кв. км території.
14 листопада в Інституті вивчення війни наголосили, що російський наступ у Донецькій області посиляться в найближчі тижні, оскільки туди прибудуть додаткові мобілізовані солдати та виведені із Херсонщини війська.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/britanska-rozvidka-rozpovila-kudi-rf-vidpravila-vibitikh-iz-khersona-desantnikiv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *