Британія надасть Україні підводні безпілотники для розмінування узбережжя

У Британії хочуть допомогти Україні з експортом зерна

Велика Британія передасть Україні шість підводних безпілотників, які допоможуть із розмінуванням узбережжя для більш безпечного експорту зерна. Про це заявили в Міноборони королівства, передає “5 канал”. 

Військово-морські сили Британії навчають українських моряків використовувати підводні безпілотники-міношукачі. Тритижневі курси вже пройшли понад десять військовослужбовців ЗСУ. А впродовж найближчих місяців до навчань доєднаються ще десятки. 

Три дрони Британія надасть із власних запасів, ще три – придбає. 

Безпілотники обстежують морське дно за допомогою гідролокаційної технології. Україні вони знадобляться для виявлення вибухонебезпечних предметів під водою. 

За словами одного з моряків, безпілотники будуть корисними для очищення акваторії моря, особливо в дуже критичному регіоні поблизу Одеси. 

“Українці повинні мати можливість дуже швидко очистити шляхи своїх портів. Це дуже важливо для того, щоби можна було з легкістю відправляти з портів зерно, рослинну олію і кукурудзу. Але для цього потрібно почати рухатися”, – заявив лорд-адмірал Алан Вест.

“Українці приголомшливі. Їхній ентузіазм і рівень енергії, щоб вивчити і зрозуміти, як все працює, справді чудові. Це надихає. Той факт, що вони знають, що ця здатність дасть їм, коли вони повернуться додому – це те, що ними рухає. Мати можливість працювати з ними – це справжній привілей”, – вважає командир групи водолазів Королівського флоту Сен Хейтон.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон у Києві оголосив про новий пакет допомоги на 54 млн фунтів із ручними мікродронами Black Hornet. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *