Був організатором силового розгону студентів на Майдані: ДБР завершило розслідування щодо ексзаступника секретаря РНБО

У листопаді 2013-го ексчиновник вступив у змову з колишнім головою КМДА

Був натхненником та організатором силового розгону студентів на Майдані Незалежності. ДБР завершило розслідування щодо експоплічника Януковича, колишнього заступника секретаря Ради нацбезпеки й оборони Володимира Сівковича. Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає “5 канал”.

Слідство встановило, що у листопаді 2013 ексчиновник вступив у змову з колишнім головою КМДА, а на той час ним був регіонал Олександр Попов, та тиснув на начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ. Тоді це був Валерій Коряк. Сівкович вмовив його видати наказ працівникам міліції розігнати студентів на Майдані. Унаслідок чого міліція побила щонайменше 85 учасників протесту. Ще близько 300 відтіснила від монумента незалежності.

Встановлено, що силовики незаконно гамселили людей кийками. І перевищували свої повноваження. Сівковича підозрюють у незаконному перешкоджанні мітингам та перевищенні влади із застосуванням фізичного насильства. Після перемоги Революції Гідності поплічник Януковича втік до росії. Два роки тому його оголосили в міжнародний розшук.

Нагадаємо, суд завершив розгляд справи розстрілів майданівців 20 лютого на вулиці Інститутській у Києві. Тепер перейшли до етапу дебатів. 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *