Буданов анонсує перемогу на 2023-й, Україна просить Ізраїль про ППО – про 237-й день повномасштабної війни (Відео)

У період з 7 по 18 жовтня росія завдала близько 190 масованих ударів по 16-ти регіонах України та Києву

Україну чекають значні перемоги ще до кінця цього року. І ні, це прогноз не від медійних радників Офісу президента – а від Головного управління розвідки Міністерства оборони. Що про рух ЗСУ і подальші перспективи війни говорить Кирило Буданов? Скільки дронів-камікадзе насправді закупила росія в Ірану? І як союз двох країн-терористок може змінити дипломатичний баланс у світі на користь України? Про наслідки російських атак за останні 10 днів і про так званий другий фронт із білорусі, яким так охоче росіяни погрожують у помийних телеграм-каналах – дивіться хроніку подій 237-го дня великої війни у матеріалі журналіста “5 каналу” Олексія Пасака. 

Другий фронт від Лукашенка? У мережі поширюють відео з білорусі. Техніка з новим маркуванням – двійка у трикутнику, армійці – з червоними пов’язками. російські військові пропагандисти з ниття перейшли на нову тему – радісно обговорюють майбутній наступ на Україну. Але насправді всі нинішні рухи в Білорусі – створені лише для картинки та додаткової інформаційної напруги, а не реального наступу. Про це в інтерв’ю для “Обозревателя” говорив керівник української розвідки Кирило Буданов. А ще – спрогнозував значний прогрес для ЗСУ в найближчі два з половиною місяці. І розповів про настрої щодо майбутньої поразки – у самому кремлі.

“До кінця року ми ще просунемося уперед значно. Це будуть такі, значимі перемоги. Ви скоро це побачите. Ну, я сподіваюся, що це може бути Херсон. До літа все має підійти до завершення. Нова теза з’явилася, до речі, її абсолютно відверто промовляють і в керівництві росії. “Наше головне завдання – не програти”. Програш росії, проте, він буде – цього вже не можна зупинити. Він призведе до її руйнації”, – заявив керівник ГУР Кирило Буданов.

росія буде зруйнована, але нині намагається зруйнувати українські міста. У державній службі з надзвичайних ситуацій звітують – лише за останні 10 днів унаслідок масованих обстрілів загинули понад 70 цивільних. Травмовані – близько двох із половиною сотень. Найбільше ворог цілив по столиці та області. Під прицілом як критична інфраструктура, так і житлові будинки.

“У період з 7 по 18 жовтня росією завдано близько 190 масованих ударів. Ракетами, дронами-камікадзе та артилерією по 16-ти областям України та місту Києву”, – повідомив речник державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

росія активно використовує іранські дрони-камікадзе “Шахід”. І хоче їх іще більше. За даними української розвідки – у першій партії москва вже придбала в Тегерана 1750 безпілотників. А тепер – планує закупити більш важкі версії ударних дронів, а ще – балістичні ракети класу “земля – земля”. І якщо одна країна-терористка – вирішила стати у бізнес-коаліцію з іншою – то Київ має на це відповідь. І це розрив дипломатичних відносин – і початок нового рівня діалогу з давнім суперником Ірану – Ізраїлем.

“Тегеран несе повну відповідальність за руйнацію відносин з Україною. Ви знаєте, що Іран – це червона лінія для Ізраїлю. Сьогодні Україна надішле офіційну ноту уряду Ізраїлю, з проханням невідкладно надати Україні системи протиповітряної оборони та започаткувати якісне співробітництво щодо отримання Україною відповідних технологій”, – наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Україна потребує нових союзів, щоби швидше перемогти агресора. І робота на полі бою не зупиняється ні на мить. Минулої доби ліквідовано ще близько 530-ти окупантів, знищено ще 11 російських танків, 14 бойових броньованих машин, 23 артилерійські системи, 6 реактивних систем залпового вогню, одну систему протиповітряної оборони ворога та 16 одиниць автомобільної техніки. Підбито дві крилаті ракети і 35 безпілотників.

ЗСУ підбивають у небі й палять російське залізяччя на землі, але воно залишає сліди в українських містах та селищах. Визволена частина Харківщини – чекає на ремонт комунікацій. Люди без води, без газу та електрики. Хто може – намагається зарадити собі сам. А інші – допомагають найменшим, які чекають на тепло так само, як і на перемогу.

Олексій Пасак, “5 канал”

Нагадаємо, що керівник ГУР Кирило Буданов розповів, скільки дронів замовила росія в Ірану

Читайте також: Вибухи чули аж на правому березі: росіяни поцілили в ТЕЦ у Деснянському районі Києва – сюжет

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *