Білий дім: не бачимо ознак можливого наступу на Київ найближчим часом

Про це на брифінгу у п’ятницю заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє портал DefenseOne.

"Ми не бачили нічого, що свідчило б про те, що Путін відійшов від своїх максималістських цілей щодо України. Ми не бачимо жодних ознак того, що найближчим часом відбудеться наступ на Київ, але ми уважно стежимо за цим", – сказав він.

Читайте також: Путін готує 200 тис. солдат на Київ, Крим – найбільша розмінна монета Зеленського, Україна до кінця десятиліття буде в ЄС. Світові ЗМІ про Україну 15 грудня

Окрім цього, за словами представника Білого дому, наразі ніщо не вказує на наміри Росії та її президента закінчити розв’язану проти України війну дипломатичним шляхом або шляхом переговорів.

"Насправді ж усе, що він робить, говорить нам про протилежне – він продовжує купувати безпілотники в Ірані, зараз прагне поглибити оборонні відносини з Іраном, все ще шукає джерела боєприпасів в інших місцях по всьому світу", – додав Кірбі.

15 грудня стало відомо, що президент США Джо Байден схвалив розширення підготовки українських військових на американській базі у німецькому Графенвері.

 Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/biliy-dim-ne-bachimo-oznak-mozhlivogo-nastupu-na-kiiv-nayblizhchim-chasom

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *