Біля Бахмута сконцентрована найбільша у всій зоні бойових дій артилерійська група армії РФ, – військовий експерт Коваленко

Про це він розповів в етері Еспресо.

“Сьогодні Бахмут – це фортеця, пастка, яка стягує на цьому плацдармі ресурси російських окупантів, тому противник не може передислокувати чи перегрупувати свої сили на інші якісь напрямки. Біля Бахмута зараз сконцентрована найбільша у всій зоні бойових дій артилерійська група армії РФ, тому на інших плацдармах противника є дефіцит не тільки боєкомплектів, але й артилерії”, – розказав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”.

Олександр Коваленко додав, що в останні тижні ЗСУ зробили низку досить вдалих вражень ворожих складів з боєприпасами, особливо в районі Ірміно (місто в Алчевському районі на Луганщині – ред.), де був найбільший склад боєприпасів у цій локації, з якого постачалися артилерійські боєкомплекти окупантам до Бахмута.

“Противник відчуває зараз ще більший дефіцит. І сьогодні у росіян є дві проблематики на Бахмутському напрямку: перша – відсутність пропорційної кількості боєкомплекту до їхньої артилерії, а друга – логістика. Окупанти у першу чергу використовують рокадні дороги (об’їзні дороги – ред.), щоб забезпечувати свої підрозділи боєприпасами. Відповідно, можемо казати про те, що найближчі місяці у противника дійсно може виникнути ситуація досить серйозного дефіциту боєприпасів, який буде впливати на можливості ворога до наступальних дій, а навіть і до оборонних. Саме це ми вже можемо відчувати по діях наших захисників Бахмута, тому що вони змогли деякі позиції контратакувати та навіть їх повернути, вибивши звідти російських окупантів”, – пояснив Коваленко.

26 грудня очільник Донеччини Павло Кириленко розповів, що поблизу Бахмута росіяни зазнають величезних втрат
27 грудня нацгвардієць Володимир Назаренко повідомив, що на Бахмутському напрямку ворог посилює тиск кількістю піхоти
28 грудня начальник розвідки Буданов відвідав позиції українських захисників у Бахмуті
https://espreso.tv/bilya-bakhmuta-skontsentrovana-naybilsha-u-vsiy-zoni-boyovikh-diy-artileriyska-grupa-armii-rf-viyskoviy-ekspert-kovalenko

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *