Взяти те, що насправді потрібно

Баптистерій

Роздуми над Словом Божим на на свято Cв. Терези Бенедикти від Хреста

 

 

Справді було чимсь дуже нерозсудливим і безглуздим, готуючись до відпустки, скласти валізи, купити квиток, путівку до якоїсь чудової екзотичної країни, пройти інтенсивні курси англійської мови (сучасне койне), взяти усе необхідне і… запізнитись на літак. Усе, що було до цього, після запізнення на літак просто втрачає сенс.

Здається, саме в такій ситуації опинилися п’ять дів: узяли гарні вечірні сукні, три години наносили на себе пахучу косметику, чепурилися перед люстром, але забули про найважливіше, про оливу, без якої погасли їхні світильники. У подібній ситуації може опинитися кожна людина: дбати про все, що завгодно, збиратися з силами ціле життя, гайнувати час на різні суєтні справи, і зрештою так і не подбати про оливу, тобто про благодать Святого Духа, а без цього на бенкеті — ніяк…

Мудрою дівою можемо назвати покровительку сьогоднішнього дня, св. Терезу Бенедикту від Хреста. Будучи невіруючою, вона щиро шукала правди (ну, або біблійною мовою — оливи Святого Духа). А коли її знайшла (навернулась, охрестилась, вступила до Ордену кармеліток), то вся її історія набрала сенсу: не тільки минуле, але й майбутнє, і вся вічність.

Бажаю натхненних пошуків!

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *