Викрили ще трьох організаторок псевдореферендуму на Луганщині, серед них представниця “ЛНР” на переговорах у Мінську

Про це інформує Служба безпеки України.

"У результаті слідчо-оперативних дій встановлено особи ще двох "депутатов народного совета "ЛНР", які готували "нормативну базу" для проведення фейкового плебісциту в захоплених районах Луганщини", – пише пресслужба.

Зловмисниці у вересні цього року організували "голосування" за приєднання регіону до країни-спонсора тероризму: "Колаборанти направили "термінове звернення" до ватажка терористів Пасічника з вимогою негайного підписання незаконного документа".
 
Слідство встановило, що одна зі зловмисниць представляла "ЛНР" у складі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України та займалась напрацюванням "Мінських угод".

Також правоохоронці викрили представницю "территориальной избирательной комиссии Луганска", яка займалась фальсифікацією результатів псевдореферендуму з приєднання українських територій до Росії.
 
Слідство встановило, що троє колаборанток ще з 2014 року почали співпрацювати з місцевою окупаційною адміністрацією.
 
"Перебуваючи на посадах, вони сприяли поширенню кремлівського режиму в регіоні та підтримували діяльність незаконних збройних формувань, які брали участь у бойових діях проти українських військ. Після початку повномасштабного вторгнення зловмисниці розгорнули широку агітаційну кампанію на підтримку фейкового плебісциту", – роз‘яснюють в СБУ.
 
За "голос" на псевдореферендумі ті обіцяли оформити паспорти "ЛНР" і забезпечити російськими пенсіями.
 
Крім того, Офіс генпрокурора повідомляє про ще одну колаборантку

"На посаді "секретаря центральної виборчої комісії "ЛНР" ще одна підозрювана забезпечила підготовку засідань з питань проведення незаконного референдуму, підписання протоколів, організації доведення рішень до всіх членів "ЦВК" та "виборчих комісій", надання інформації російським медіа", – пишуть в пресслужбі.

Фігуранткам оголошені підозри за колабораційну діяльність та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Колаборантки переховуються на тимчасово окупованій території.

20 вересня окупанти на Луганщині, Донеччині, Херсонщині та Запоріжжі ухвалили рішення провести "референдуми" про приєднання цих територій до РФ. "Референдуми" тривали з 23 по 27 вересня. У домівках херсонців просили "правильно" проголосувати під дулами автоматів. Голосували також росіяни, які приїхали до Херсона.  Також збирачі голосів "референдуму" просили проголосувати за померлих та за тих, хто виїхав
Російські загарбники оголосили, що підрахували 100% голосів псевдореферендуму, який пройшов на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. 
Держдума Росії проголосувала за прийняття до складу РФ окупованих територій Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей. Пізніше відповідні "документи" були підписані Путіним. 

Стежте за подіями в Україні та світу разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/vikrili-shche-trokh-organizatorok-psevdoreferendumu-na-luganshchini-sered-nikh-predstavnitsya-lnr-na-peregovorakh-u-minsku

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *