“Винні мусять відповісти”: Гео Лерос розповів, хто “злив” Маріуполь (Відео)

Нардеп вважає, що державними літаками і вертольотами мали б евакуювати дітей та жінок із Маріуполя

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та народний депутат України Гео Лерос обговорили ситуацію, яка склалася в Маріуполі.

“Він (Зеленський, – ред.) 6 місяців вводив в оману все суспільство України… Він святкував день народження Єрмака в Гуті, використовуючи гелікоптери ДСНС, щоб направити туди бутерброди, як він казав. Це і є справжнє обличчя. Ці вертольоти мали бути тоді задіяні, щоб евакуювати дітей та жінок із Маріуполя, пологового відділення з Маріуполя. Цього не було зроблено”, – каже Лерос.

Нардеп додає: “Навіть 24 лютого, коли росія почала повномасштабний наступ на Україну, Зеленський вивозив “Квартал 95″ у Польщу, тільки державні літаки тоді літали. Але жодного літака і гелікоптера не було направлено в Маріуполь для того, щоб евакуювати звідти дітей. Жодного. Але очільники СБУ, МВС, вони всі звідти виїхали. І людей просто кинули там. Майже 40 тисяч цивільних людей загинуло в Маріуполі. І за це треба буде відповідати. Мусить відповідати. І ми, українці, не повинні забувати про це”.

Нагадаємо, Маріуполь перебуває під облогою з перших днів повномасштабного вторгнення. За оцінками місцевої влади, там було вбито вже понад 22 тисячі людей.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *