Вирізали частину кишечника, у хребті – уламки: 14-річного Влада з Лиману відправили до Норвегії на лікування (Відео)

Будинок хлопця в Лимані було зруйновано російською ракетою

У Норвегію на лікування відправили 14-річного Владислава Мірошниченка з Лиману Донецької області. Дитина дивом вижила після прямого влучання ракети у приватний будинок. У хлопця сильні травми, медики уже вирізали частину кишківника, а у хребті застрягли кілька осколків від російської ракети. Більше знають журналісти “5 каналу”.

Російська ракета поцілила у помешкання родини Мірошниченків у Лимані. За секунду дім перетворився на руїни.

“Ми були вдома, на городі, а син був всередині, грався телефоном, лежав на дивані. І воно якраз туди і попало. Зал і коридор повністю знесло”, – згадує жителька Донецької області, мама Владислава Юлія Мірошниченко.

Цей жахливий день, 8 жовтня, Влад майже не пригадує.

“Як прилетіло, мене вирубило, я скрутився і от так мені в хребет, поворухнутися не міг, ні руками, ні ногами. Пил піднявся, в пилюці все було. Я скрутився – тільки ноги бачив. Тож підтягнув. Кричав, звісно. Оглушило взагалі страшно”, – згадує Владислав Мірошниченко.

З-під завалів 14-річного хлопця витягли українські військові та завезли до найближчої лікарні в Озерному. Потім рятували у Краматорську та Дніпрі.

“У хлопчика осколкове поранення черевної порожнини. Пошкоджено товстий та тонкий кишківник. З кровотечею. Також осколки пройшли до хребта та крижової кістки. Пошкодили йому нервові корінці, внаслідок чого у хлопчика є порушення функцій і нижніх кінцівок”, – каже завідувач відділення лікарні св. Миколая Олександр Калінчук.

У Дніпрі Владу видалили частину кишечника. У хребті застрягли уламки російської ракети. У Львові лікарі стабілізували стан хлопця та підготували до транспортування в норвезьку клініку.

“Його чекає ряд операцій. Йому треба закрити дві стоми. Відновити прохідність кишківника. Зробити ревізію того кишківника, який залишився в черевній порожнині, – чи він життєздатний, чи ні”, – каже завідувач відділення лікарні св. Миколая Олександр Калінчук.

За Владом приїхали іноземні парамедики. Перед виїздом лікарі оглядають хлопця.

“Ми його відвеземо в аеропорт у Польщі, а звідти вже полетить до Норвегії. Хлопець у дуже доброму стані. До того ж він тут з хорошим лікарем”, – розповів один з парамедиків.

У Норвегії на Влада чекає тривале лікування та реабілітація. Хлопець мріє якнайшвидше повернутися в рідний Лиман, до бабусі та домашніх тваринок.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, “5 канал”

Читайте також: “Мамо, де тато?”: як родина загиблого військового переживає втрату і яку роль відіграє фонд “Діти героїв”

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Дивіться відео за темою:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *