Вночі ворог випустив близько 10 ракет по Миколаєву: є загиблі та поранені – подробиці (Відео)

Вибуховою хвилею зачепило навчальний заклад, вітрини магазинів та багатоповерхівки у радіусі пів кілометра

Одразу два райони Миколаєва потрапили цієї ночі під обстріл окупантів. Ворог випустив по місту близько 10 ракет. Військові вже ідентифікували тип боєприпасів – гатили з реактивної системи залпового вогню “Торнадо-с”. Одна жінка загинула, шестеро отримали поранення. Пошкоджені з десяток багатоповерхівок, навчальний заклад і магазини.

“Ми приїхали, прилетіли, побачили це, душа болить, що ще скажеш тут”, – каже жителька Миколаєва Лілія.

Власниця зруйнованої квартири Лілія просто шокована побаченим. Дівчина з родиною виїхали в село подалі від обстрілів. А тут прихистили подругу, яка виїхала напередодні з Березнегуватового. Це село через близькість до фронту обстрілюють цілодобово.

“Неочікувано впало на голову. Вона чудом взагалі вижила, бо якби все це впало на неї, щоб з неї було.. Руйнування масштабні, кімната одна зруйнована, друга зруйнована, це був балкон, на наш балкон впали всі 4 балкони”, – додає Лілія.

Затишна двокімнатна квартира в мить перетворилася на руїни.

“Оце кухня була колись, можна так сказать, навіть фартух вирвало ось. Стіни побиті, все побите, все зруйноване вщент. Стіл скляний, як він вцілів”, – зауважила жителька Миколаєва Лілія.

А от сусід Олександр, який проживає поверхом вище, цієї ночі був удома. Чув і бачив, як рашистська ракета поцілила прямо у стіну будинку.

“Дуже сильно десь в 1:04. Ось це все полетіло, вибило двері, на мене скло полетіло, все побито”, – зазначив житель Миколаєва Олександр.

Зараз Олександр прибирає дрібні уламки скла, розкидані по всій квартирі.

Вибуховою хвилею зачепило навчальний заклад, вітрини магазинів та багатоповерхівки у радіусі пів кілометра. Тільки вибитих вікон комунальники нарахували близько чотирьох сотень

“Повні дрова. Це жах якийсь. Слів не має! Там рами знесло, там не приберусь. Балкон, вікна всі і шаф”, – повідомив житель Миколаєва Аркадій.

Повний обсяг пошкоджень нині встановлюють співробітники адміністрацій районів та Департаменту ЖКГ. А волонтери від ранку привезли сюди триста порцій гарячих обідів.

“Ми привезли бокси з їжею. Тут у нас курка, рис та салат”, – розповів волонтер Микола.

У комендатурі оборони Миколаєва повідомили – внаслідок нічної атаки на місто загинула одна людина – це жінка 45 років. Ще шестеро людей травмовані. Нині вони перебувають у лікувальних закладах.

“Обстрілювали цього разу з РСЗВ “Торнадо-С”. По нашому “Смерч” модифікований. Обстріл вівся з території окупованої Херсонщини. Ворог вчергове змінює тактику обстрілу, але не не змінює своїх цілей, а саме залякування цивільного населення”, – підсумував речник Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук.

Чи придатний будинок до життя визначать експерти. Про відселення мешканців поки не йдеться.

Читайте також: окупанти обстріляли з “Градів” Дніпропетровщину

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *