Вогонь приборкували майже 100 рятувальників: наслідки ракетного обстрілу Дніпра (Відео)

Дві рашистські ракети вдарили по енергетичному підприємству

Понад 2 сотні населених пунктів залишилися без електропостачання на Дніпропетровщині. Дві ворожі ракети поцілили по об’єктах енергетичної інфраструктури. Багатоповерхівки, розташовані поблизу, теж зазнали пошкоджень. Майже 2 десятки будівель – частково без шибок. Кілька районів міста – нині без водопостачання. На місці обстрілу побувала і кореспондентка “5 каналу” Вікторія Ковальова. 

Ранок у Дніпрі розпочався з потужних вибухів. Дві ракети поцілили по енергетичному підприємству, яке забезпечує місто електрикою.

“Внаслідок прильоту є серйозні руйнування та виникла серйозна пожежа. Вогонь приборкували майже 100 рятувальників та 20 одиниць пожежної техніки. На даний момент пожежу вже загасили. Зараз без світла залишаються деякі райони Дніпра, Синельниківського та Новомосковського районів”, – повідомив т.в.о. начальника відділу зв’язків зі ЗМІ ДСНС України в Дніпропетровській області Сергій Ковтонюк.

Як ворожа ракета летіла у бік підприємства, бачив таксист Роман. Він саме приїхав на виклик до будинку поблизу, коли почало вибухати.

“Я почув перший вибух, він був дуже потужний. Біля мене дівчинка прибігла, то я їй сказав, щоб вона застрибувала до мене в машину одразу. Другий вибух. Там почало випадати скло. І ми звернули увагу, що з боку станції почав валити сильний дим”, – каже таксист Роман.

Валентина каже, що досі не може вгамувати нерви. Не злазить з її рук і собака Жуля, яку постійно тіпає. І пес, і господиня неабияк злякалися.

“Стріляли. Раз і другий раз. Я Жулічку схопила. Тікать. А куди тікать, як тут скла купа було. На мілкі частини скла повилітали”, – каже жителька Дніпра Валентина.

Близько двох десятків будинків мікрорайону залишилися без шибок. Голова місцевого ОСББ Галина каже, щоб їх встановити – знадобився не один рік. Знищили – за мить.

“Було сумно, тому що ми їх вставляли, ми ними пишалися, ми їх мили, любили. Немає вікон. Мій балкон постраждав, вікно вибите. У сусідки серце схопило. Вона хвора людина. В неї немає вікна, і як вона буде вночі, я не знаю”, – розповідає мешканка Дніпра Галина.

Одразу після скасування повітряної тривоги, яка тривала кілька годин, до роботи стали комунальники. Першочергово затягнуть пошкоджені вікна плівкою. Далі – чекатимуть фінансування й закупівлю нових.

“Я вважаю, що в першу чергу треба робити, а потім рахувати. Є окремі інженери, які ходять, приймають скарги від людей, де є постраждалі, і там ми закриваємо. Там, де були заклеєні, вікна залишилися цілими. Так що рекомендую для безпеки заклеїти вікна”, – розповів заступник головного інженера КП “Жилсервіс” Олег Морозюк.

У місцевій школі теж підраховують збитки. Але радіють, що дітей на момент обстрілу тут не було. Близько 4-х десятків учителів, які з будівлі навчального закладу проводили дистанційно уроки, встигли спуститися в укриття, тому не постраждали.

“У нашому закладі вибито 34 вікна. В закладі дошкільної освіти – 14. Повністю зруйноване те, що ми робили 34 роки поспіль. Дякуємо Богові за те, що не постраждали педагоги і працівники закладу. Тільки вікна”, – розповіла директорка школи Наталя.

Через знеструмлення насосної станції – в кількох районах Дніпра нині перебої з водопостачанням. Ще 4 ракети, які ворог випустив по обласному центру, збили сили протиповітряної оборони. 

Вікторія Ковальова, Олександр Пронський, Дніпро, “5 канал”

Як повідомлялося, у понеділок вранці, 17 жовтня, російські терористи атакували Київ дронами-камікадзе. Чотири влучили в об’єкти інфраструктури, один із них – у житлову багатоповерхівку.

Раніше стало відомо, що у столиці перекрито дорожній рух між Хрещатиком і цирком. Там гасять пожежу в офісній будівлі, яка загорілася після ранкового “прильоту”.

Після удару по житловому будинку в Києві відомо про чотирьох загиблих, чотирьох постраждалих і 19 врятованих. Зокрема двоє із загиблих – молода пара, жінка була вагітною

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *