Волонтерство у крові: як подружжя із двомісячною дитиною на руках допомагає ЗСУ та переселенцям – сюжет (Відео)

Насправді Мія почала волонтерити ще до народження

Волонтерить з народження. Двомісячна Мія – наймолодша волонтерка в Черкасах. Дівчинка щодня з батьками у волонтерському центрі допомоги військовим та переселенцям. Навіть у пологовому будинку її мама Аня продовжувала координувати роботу центру, а батько приймав та розвозив необхідні вантажі. 

Волонтерська родина вибирається з дому близько 10-ї ранку. Як починати ранок, вирішує двомісячна Мія. Батько Тимур пакує в автівку речі донечки та коробки з волонтерською допомогою. В цей час черга матері Анни робити Мії літачки. Відразу їдуть у штаб. Це місцева кав’ярня, де родина разом із колегами координує роботу – вантажать та розвантажують коробки з речами, необхідними для військових чи переселенців.

Тим часом Мія вже знайшла собі няньку, сьогодні це кремезний бородатий волонтер Артем. Каже, Мія – то головна волонтерка, яка мотивує всіх інших на плідну працю.

“Буває в штабі вона кожного дня, найчастіше зранку, ми п’ємо каву, всі беремо її на ручки, бавимося з нею”, – каже волонтер Артем.

Насправді Мія почала волонтерити ще до народження. Її батьки допомагали військовим та переселенцям від початку війни – збирали необхідне, замовляли амуніцію, координували та перевозили пакунки. В Анни це був останній триместр вагітності. Навіть у пологовому Анна продовжувала працювати.

“Я ще кілька днів лежала і ці кілька днів на телефоні постійно: “Ало, да”, там написала, там передала”, – зауважила мати Ана Сакун.

Після народження доньки батьки відразу її познайомили з усією волонтерською родиною. Це волонтери привезли допомогу переселенці з Харкова Оксані. Але в центрі уваги – маленька волонтерка.

“Вони визвалися допомогти нам, ми дуже вдячні за це. Активні, незважаючи на те, що така маленька дитина, вони так активно допомагають людям”, – наголосила переселенка Оксана.

Доки батьки працюють, Мію завжди бавить хтось із присутніх на локації. Зараз маленьку волонтерку довірили знімальній групі.

Мії така увага дуже подобається, каже її мати. Малеча любить сидіти на руках та знайомитися з новими людьми. Батьки не заперечують, щоб Мія росла комунікабельною.

“Я дуже сподіваюсь, що це відкладеться на її характері, вона не буде бояться людей, не буде бояться якоїсь роботи, якогось завантаження, вона не буде дуже стресувати від якихось там переїздів, ще чогось, бо зараз у такому швидкому житті потрібна навичка”, – додала Анна Сакун.

Батьки-волонтери розповідають, маленька дитина – не причина відмовлятися від активної діяльності, адже працюють на перемогу.

“Це важливо мабуть тому, що маленька дитина і їй в цій країні жити”, – підсумував батько Тимур Шаповал.

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаси, “5 канал”

Читайте також: Шукають ліки, готують гарячі набори та допомагають військовим – як працює волонтерська ініціатива “Зграя”

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *