“Ворога треба гнати аж до москви і спалити”: історія сировара-волонтера з Черкащини (Відео)

Ігор збирає гуманітарний вантаж на схід – речі першої необхідності привозять друзі та односельці

Наближає перемогу волонтерством. Власник сироварні на Черкащині від початку війни постійно допомогає армії. Зараз на фермі працює тільки кілька днів на тиждень, щоб підтримувати справу. Решту ж часу витрачає на збір гуманітарки та її доставки військовим. З командою допомагає вивозити і поранених.

Сировар Олександра від ранку на роботі, сьогодні виготовляє моцарелу та бурату. Чекає на власника сироварні.

“Заїжджає так як зараз він більше на фронт – туда-сюда, то так, заїде, допомагає”, – каже сировар Олександра.

А це Ігор – власник сироварні. Тут він сьогодні не працюватиме, але перевірити якість сиру мусить. Ігор збирає гуманітарний вантаж на схід – речі першої необхідності привозять друзі та односельці.

“Ми можемо передати те, що ми не можемо допомогти тут, то ми передаємо. Знаю, що він 2-3 раза у місяць їздить на передову, привозить поранених сюди”, – запевнив житель села Олександр Муселханов.

Серед іншого до пакунку кладе сир – витриманий шевр зі своїх запасів, такий люблять не всі, везе гурманам. До російських окупантів в Ігоря особлива ненависть. 2014 року через них мусив покинути житло та бізнес у Ялті і з родиною переїхати в село. Перший його бізнес тут прогорів, лише з другої спроби вдалося – улюбленою справою стала сироварня та козина ферма.

“У нас були свої магазини в Ялті і нас просто викинули. В нашому магазині зробили офіс партії “русскоє єдінство”, наші речі просто викинули, мені дали два часа зібратися”, – пригадує співвласник ферми Ігор Гаращенко.

Найбільші частини гуманітарки вдома. Дорогою розповідає, вперше повіз навесні, тоді хотів допомогти з пошуком зниклого односельця. Після побаченого зрозумів, не може лишатися осторонь. Разом із друзями почав збирати допомогу та їздити на схід. Дорогою назад брав поранених.

“62 чоловіки вивезених, правда було таке, що вивозили по 6-7 чоловік в цій самій машині. Мені доводилося самого здорового пораненого садити за кермо, самому лізти в  багажник, для того, щоб всі могли вміститися”, – повідомив волонтер.

Вдома готові до відправлення казани, їх віддають не порожніми – щоразу готують для хлопців смакоту. А ще тут бочки для буржуйок та спеціальна установка на авто для кулемета і гранатомета. Її невдовзі встановлять на автомобіль. Ігор переробив для військових та укріпив бронею УАЗ сироварні. Уже під час наступного відправлення пожене його на схід. Їздить постійно, через це зменшив роботу сироварні та і потреба в сирі знизилася. Каже, тепер інші цілі.

“Це ж все життя треба тікати, коли треба зібратися, дістати зброю, вигнати звіра, не тільки вигнати, а загнати його до москви, спалить їх усіх там, вернутися на свою землю і тут господарювати”, – підсумував Ігор Гаращенко.

Ігор уже за кілька днів виїде на схід. Для нього кожна поїздка особлива, адже наближає нашу перемогу.”Ворога треба гнати аж до москви і спалити”: історія сировара-волонтера з Черкащини

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаська область, “5 канал”

Читайте також: 50 тисяч за один забіг: як відбувся забіг з метою зібрати гроші на реабілітацію військових

Дивіться також: НОВА ФАЗА ВІЙНИ: головне з візиту Зеленського до США

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *