Ворогу треба 5 років на відновлення, чмобіки без патронів і одягу та стіна довкола Калінінграду: як минув 244 день повномасштабної війни (Відео)

росія працює шляхом залякування та шантажу

5 років, щоби відновитися. Саме стільки часу знадобиться росії, аби поновити свій арсенал високоточних ракет станом на початок повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на власні джерела в силових структурах. Співрозмовники ЗМІ наголошують, що запроваджені проти ворога санкції тримають його без потрібних складових. У середині жовтня міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що нині в росії залишилася третина попередніх ракетних запасів. У кремлі натомість намагаються переконувати ‒ чи то світ, чи то самих себе, що мають нескінченний запас зброї. Але будь-які піар-відео із військових заводів на Уралі ‒ ніщо порівняно з відео примусово мобілізованих росіян із передової в Україні.

Але для ворога в ЗСУ немає молитов “за здравіє”, лише за упокій. Минулої доби на умови утримання вже не поскаржаться зо пів тисячі окупантів, також знищений 21 російський танк, 26 бойових броньованих машин, артилерійська система і 2 реактивні системи залпового вогню, система протиповітряної оборони ворога і 10 одиниць автомобільної техніки. Підбито ще 2 безпілотники, 1 літак і 3 гвинтокрили.

Минулої доби ворог втратив одразу 3 ударні Ка-52. Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, “Алігаторів” поцілили на Херсонщині. І ворог втрачає дедалі більше гелікоптерів, адже намагається не залучати зайвий раз бойові літаки і йде на ризиковані повітряні операції. Про це повідомили в новому звіті британської розвідки. Зауважили, що мають підтверджені втрати щонайменше 23-х “Алігаторів”. А це понад чверть від усіх запасів таких гвинтокрилів у росії.

Ворог втрачає на фронті, втрачатиме і в тимчасово окупованих містах. У Мелітополі рвонула замінована автівка ‒ просто біля будівлі, де розміщені місцевий гауляйтер, російська фсб та місцева телекомпанія. Окупанти стверджують, що поранені щонайменше 5 людей. Український голова міста Іван Федоров наголосив ‒ саме таким має бути теплопостачання в офіси колаборантів та пропагандистів.

Війна триває, але підтримка України не щезне. Про це заявив президент Німеччини Франк Вальтер-Штайнмаєр під час свого візиту до Києва.

“Для мене було важливо на цьому етапі повітряних атак за допомогою безпілотників та крилатих ракет послати сигнал солідарності з українцями. Моє послання українцям полягає в тому, що ми не лише стоїмо на вашому боці, а й надалі підтримуватимемо Україну економічно, політично, а також військово”, ‒ наголосив президент Німеччини.

Це перший візит Штайнмаєра до України від початку великої війни. І відбувся він геть не з першої спроби. На тлі млявої німецької позиції щодо надання Україні зброї ‒ у квітні Банкова фактично натякнула Штайнмаєру, що йому небажано їхати у складі спільної делегації з країн Балтії та Польщі. Минулого тижня поїздку відклали з міркувань безпеки. Та й цей візит дав президенту змогу поміркувати, чи досі він вірить у свій попередній рецепт миру ‒ так звану “формулу Штайнмаєра”. Адже під час поїздки на Чернігівщину високому гостю довелося годину перебувати у бомбосховищі ‒ через оголошену повітряну тривогу.

Десь достатньо пересидіти годину в очікуванні, а десь кожна доба розтягується в нескінченну низку загроз нових атак. Найменш захищені мешканці Миколаєва ‒ вишиковуються в черги, щоби отримати допомогу із продовольчих наборів. 74-річний Олені доводиться поволі йти до гуманітарного пункту майже годину. І щохвилини непокоїтися, чи не станеться щось удома, де її чекає хворий чоловік.

“Він хворіє 4 роки, а другий рік ‒ лежачий. Я йду і не знаю, що вдома трапиться. А тут дві години вистояти. Можна ось так прожити?”, ‒ каже жителька Миколаєва Олена Мотузко.

Жителька Миколаєва Ганна Білоусова ствердила: “Виходить, що хліб для мене ‒ це харчування і консерва. Тому що зима, практично, це страшно”.

росія працює шляхом залякування та шантажу. І це добре усвідомили наші сусіди. У Польщі заявили, що планують поставити укріплення на кордоні з калінінградською областю ‒ так само, як це вже зробили на польсько-білоруському кордоні. Адже москва у традиційно гібридний спосіб знову вирішила спровокувати нову міграційну кризу в Європі. І значно збільшила кількість авіарейсів до калінінграда з Близького Сходу та Азії. І в Польщі вже очікують повторення ситуації 2021-го року.

“путін і лукашенко перевіряють нашу обороноздатність, і поки що ці перевірки були негативними для них, і позитивними для нас, і ми зробимо все можливе, щоб так і залишилося. Гібридна війна на кордоні досі триває, і ми повинні це усвідомлювати, тому що це наслідки російської агресії в Україні, і кожен, хто знайомий з російською доктриною, знає, що Україна ‒ це лише проміжний етап”, ‒ підсумував генеральний секретар правлячої партії “Право і справедливість” Кшиштоф Соболевський.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: “Нас на@балі! Патронов нєт! Восємь “200-х”: мобілізовані з рф плачуться, що сидять без зв’язку, їжі та води і живуть у “шалаші” 

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *