Ворог перекидає на фронт особовий склад, техніку й боєприпаси – Генштаб ЗСУ

Авіація ЗСУ за добу 7 разів ударила по районах зосередження окупантів

Протягом 303-ї доби російського повномасштабного вторгнення ворог завдав 1 ракетний, 4 авіаудари, здійснив 16 обстрілів з РСЗВ. ЗСУ дали гідну відповідь на агресію путінських окупантів. Про це повідомляється у зведенні Генштабу станом на вечір 23 грудня.

У ЗСУ зауважили, що ворог збільшив обсяги перевезення залізницею особового складу, техніки та боєприпасів до районів бойових дій.

“Противник продовжує зосереджуватись на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. На Куп’янському намагається покращити тактичне положення. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському – обороняється”, – інформують у Генштабі.

Військові попереджають про загрозу авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури по всій Україні.

Далі інформація за напрямками:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Окупанти планують розгорнути на території білорусі польовий шпиталь.
  • На Слобожанському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони 15-ти населених пунктів. Серед них – Гоптівка, Кудіївка, Красне, Зелене, Гатище, Вовчанськ, Варварівка, Зибине, Дворічна та Землянки Харківської обл.
  • На Куп’янському напрямку ворог обстріляв райони 14-ти населених пунктів. Зокрема Вишневе, Іванівка, Западне, Куп’янськ і Синьківка на Харківщині та Кислівка, Ягідне, Котлярівка, Куземівка і Коломийчиха Луганської обл.
  • На Лиманському напрямку окупанти знову завдали вогневого ураження по районах Макіївки, Площанки, Червонопопівки та Діброви на Луганщині.
  • На Бахмутському напрямку противник обстріляв райони 22-х населених пунктів. Серед них – Білогорівка, Яковлівка, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Дружба, Залізне та Веселе Донецької обл. Окрім того, авіаудари зафіксовано біля Спірного та Білогорівки.
  • На Авдіївському напрямку від ворожого вогню постраждали Водяне, Первомайське, Невельське та Мар’їнка на Донеччині.
  • На Новопавлівському напрямку противник здійснив обстріли з танків та артилерії по районах Парасковіївки, Вугледара, Золотої Ниви та Великої Новосілки Донецької обл.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках російські окупанти продовжують терор цивільних громадян по правому берегу р. Дніпро. Обстрілів з реактивної та ствольної артилерії зазнали понад 40 населених пунктів. Зокрема Залізничне, Чарівне, Оріхів, Магдалинівка і Кам’янське Запорізької обл., а також Херсон, Республіканець, Дніпровське, Янтарне, Білозерка і Станіслав на Херсонщині. Також ворог завдав авіаудару неподалік Кам’янського.

Задля посилення терору проти громадян на тимчасово окупованій території Запорізької області, до Бердянська окупанти перекинули близько 500 росгвардійців.

“Українська авіація протягом доби 7 разів ударила по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. А підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили 2 пункти управління, 2 склади боєприпасів та 11 районів зосередження живої сили окупантів. Інформація щодо втрат ворога уточнюється”, – йдеться в оперативному зведенні.

Читайте також: Тільки в Запорізькій області втрати окупантів становлять до 100 поранених за добу, знищено склад боєприпасів – Генштаб

Дивіться також відео:

московити обстрілюють Херсон запальними снарядами – які наслідки

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *