“Ворог підійшов дуже швидко”: як подружжя з Оріхова під обстрілами вивозило свій бізнес в Ірпінь (Відео)

Для кафе вже придумали меню та набирають команду

Вивезти кав’ярню і створити повноцінне кафе. Подружжя з Оріхова, що в Запорізькій області, під обстрілами вивезло свій бізнес в Ірпінь на Київщині. Там уже облаштовують новий заклад і готуються до відкриття. 

Це – Денис та Анастасія Лагода. Вони підприємці з Оріхова, що в Запорізькій області. Подружжя виховує двох дітей – Василісу та Арсена.

“Ворог підійшов дуже швидко. Десь 28 лютого. Наш будинок на краю міста з південної частини. Ми вдома перебували, у нас гарне підвальне приміщення. Десь в районі 5 березня були перші прильоти градів. Прийняли рішення вивезти сім’ю в більш безпечне місце. 11 березня вивіз сім’ю у місто Дніпро”, – каже підприємець Денис Лагода.

Наприкінці червня родина перебралася до Ірпеня. Туди вирішили перевезти свою кав’ярню. В Оріхові її відкрили лише торік восени.

“Ми тиждень з дружиною їздили в місто наше, збирали і пакували кав’ярню. Десь за тиждень вдалося вивезти в Запоріжжя. Потім замовили вантажівки, завантажили і переїхали за день все наше майно із кав’ярні”, – додав підприємець.

Підприємиця Анастасія Лагода запевнила: “Основний бізнес чоловіка вивезти нам не вдалося. Знайти приміщення для оренди допомогла знайома рієлторка”.

Тільки тепер це буде не кав’ярня, а повноцінне кафе – готуватимуть та продаватимуть не лише каву і десерти, а й сніданки, ланчі та вечерю.

“Показала одне 30 квадратів, інше квадратів 40, ми кажемо: “ні, мале”. Вона телефонує вночі і каже: “завтра підемо дивитися на 120″. Отак ми і переїхали”, – наголосила підприємиця.

Свій заклад Денис та Анастасія облаштовують власноруч.

“Велосипеди стоять, інструмент стоїть – фортепіано. О, картини з кав’ярні. Люди пишуть: “як ти це все привезла і як втулила”. Велосипед відвезу додому, а в своєму кафе хочу зробити декілька стилей і куточків – прованс, хочу зробити лофт, різні інтер’єри, обіграти зі світлом, фарбою і все. Там такого не було в тій нашій кав’ярні, а тут буде”, – запевнила Анастасія Лагода.

Для кафе вже придумали меню та набирають команду. Чи планують повертатися додому в Оріхів, Денис та Анастасія поки що не вирішили.

“Багато залежить від того, в якому стані залишиться місто. Поки що перспективи не дуже втішні. Багато будівель постраждало конкретно, що там неможливо проживати. Якщо від міста залишаться одні руїни – це буде фізично неможливо. Кожного разу, коли приїжджаємо додому, і серце болить, і неможливо звідти шось відірвати, вивезти”, – підсумував Денис Лагода.

Аліна Бурцева, “5 канал”

Читайте також: Чоловік пішов воювати, а дружина утримує та відновлює бізнес: історія родини з Гостомеля

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *