ворог робить спроби змінити лінію зіткнення на Миколаївському напрямку – ОК “Південь” (Відео)

Окупанти намагаються зімітувати силу і потужність

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк обговорили, чи можлива спроба повторного наступу на Миколаїв.

“Це наступ не на Миколаїв, а це спроба змінити лінію зіткнення. Тобто її проходження ворога уже давно турбує, оскільки він закріпився на своїх позиціях, не має успіху довготривалий час і нині саме до цих сакральних дат, про які ми з вами говорили, про значущі дні для України, вони намагаються зімітувати ту силу і ту потужність, які нібито мають, але вони вже достатньо вимотані, вони вже достатньо пошкоджені нами, в їхніх тилових районах, зокрема і засобами артилерійського контролю”, – каже Гуменюк.

“Тому вони, намагаючись підтягнути ті резерви, які вони зібрали і встигли перемістити, поки не були ушкоджені мости, вони, намагаючись зімітувати ось цю бурхливу киплячу діяльність, підтягнули десантно-штурмові підрозділи для такого прориву. Мабуть, що це найбільші сили, які в них були на той момент, тому вони мали якісь частковий успіх, але бої тривають, не треба себе якось занурювати в депресію, що десь ворог має якісь успіх, війна – це війна, це постійна бойова робота і наразі вона ще триває. Чим завершиться – побачимо”.

І додає, що Миколаївський напрямок – це єдиний напрямок, за яким гіпотетично могли б просунутися рашисти.

“Тобто зламати незламний Миколаїв, але він таки незламний, тому ворогу успіху не бачити”, – наголошує Гуменюк.

Дивіться повне інтерв’ю з начальницею об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк:

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *