Ворожі ДРГ намагаються перебратися через Дніпро біля Херсона, але ЗСУ їх знищують, – керівник пресцентру сил оборони Таврійського напрямку

Про це в ефірі телемарафону повідомив керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євгеній Єрін.

“Так, є певні дії з боку противника і його диверсійно-розвідувальних груп, що стосується діяльності на островах поблизу Херсона, є спроби невеликих розвідувальних груп перейти на інший берег. Разом з тим, наша розвідка спостерігає за їхніми рухами, і завдаються, як правило, артилерійськими засобами ураження удари по цих групах. Такі групи у разі виявлення негайно знищуються. Ворогу не дають закріпитись, не дають розгорнути свою діяльність в даному напрямку”, – наголосив він.

Сили оборони готові до відбиття ворожих спроб перейти на правий берег Херсона. Наразі укріплюються українські позиції, створюються, зокрема, мінні загородження на всьому березі Дніпра, де можливі зіткнення з противником, постійно ведеться спостереження і українські ракетні війська, артилерія та авіація готові до ураження ворога в будь-який час доби, каже Єрін.

За його словами, на тимчасово окупованій частині Херсонщини російські загарбники укріплюють свої позиції. 

“Ворог продовжує укріплення своїх позицій в інженерному плані, створення певних мінних загороджень, що також свідчить про його бажання закріпитися, але не діяти активно. Вони продовжують певні терористичні дії стосовно цивільного населення”, – зауважив він.

Єрін також додав, що росіяни вдаються до примусового виселення українців, обмеження їхніх прав, запроваджують на деяких територіях цілодобову комендантську годину, що є свідченням того, що росіяни почуваються окупантами і ворогами.

Ворог продовжує гатити по Херсонщині. За 24 грудня військові РФ здійснили 71 обстріл Херсонської області, 41 раз під ураження потрапив Херсон: загинули цивільні мешканці. Під обстріл потрапили дві лікарні у Херсоні.
За 25 грудня російські окупанти 33 рази обстріляли територію Херсонщини, з яких 7 – Херсон.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/vorozhi-drg-namagayutsya-perebratisya-cherez-dnipro-bilya-khersona-ale-zsu-ikh-znishchuyut-kerivnik-prestsentru-sil-oboroni-tavriyskogo-napryamku

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *