“Ворота до Сєвєродонецька та Лисичанська”: ЗСУ наблизилися до визволення Кремінної – NYT (Відео)

росіяни розуміють, що якщо вони втратять Кремінну, вся їхня лінія оборони впаде

Попри завзятий опір російських окупантів, українська армія наближається до визволення Кремінної Луганської області. Про це повідомляє New York Times.

Українські воїни наближаються до визволення Кремінної – маленького, але стратегічно важливого міста в Луганській області. Деокупація Кремінної відкриє ЗСУ шлях до визволення Сєвєродонецька та Лисичанська, пише видання.

“Кремінна є воротами до двох набагато більших міст поблизу, Сєвєродонецька і Лисичанська, важливих промислових центрів Донбасу. Взяття міста та інших населених пунктів поблизу розширить плацдарм для українських військ у регіоні та дасть їм контроль над основними дорогами, що ведуть до Сєвєродонецька та Лисичанська”, – пише NYT.

За даними NYT, бої навколо Кремінної точилися у вівторок, 27 грудня. Українські війська наблизилися до визволення міста. Водночас росіяни намагаються тримати оборону, адже Кремінна – одне з найбільш важко здобутих ними досягнень у цій війні.

росіяни здійснили низку відступів і укріпили свої нові позиції оборонними бар’єрами. Повернення Кремінної та інших міст поблизу розширило б позицію українців на Донбасі та дало б їм контроль над головними дорогами, що ведуть до Сєвєродонецька та Лисичанська, пише видання.

Як розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, у вівторок, 27 грудня, навколо міста йшли важкі бої, на тлі яких військове командування рф вирішило переміститися до Рубіжного.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/serhiy_hayday/9015″]

Визволення Кремінної дозволить ЗСУ контролювати основні дороги, що ведуть до Сєвєродонецька та Лисичанська, які є важливими промисловими центрами Донбасу, а також створити плацдарм для подальшого визволення регіону.

Водночас NYT зазначає, що росіяни після цілої низки поразок намагаються максимально зміцнити свої оборонні позиції в цьому районі, щоб не дати українській армії повернути місто, на захоплення та оборону якого було витрачено величезну кількість військових ресурсів.

“росіяни розуміють, що якщо вони втратять Кремінну, вся їхня лінія оборони впаде”, – пояснив Гайдай.

Тим часом російська армія зазнає тяжких втрат і під Бахмутом Донецької області, який також є зараз однією з найгарячіших точок на фронті.

На думку британської розвідки, росія, ймовірно, зробить пріоритетом утримання лінії фронту біля Кремінної з огляду на значення району для логістичної підтримки її військ на Донбасі. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Зокрема, зазначається, що в останні дні росія посилила лінію фронту в районі Кремінної Луганської області на тлі посилення тиску з боку українських сил.

Британська розвідка нагадує, що Кремінна стала доволі вразливою після того як ЗСУ просунулися вперед на захід через місто Лиман у жовтні.

росія побудувала розширену оборону в районі і, ймовірно, зробить пріоритетом утримання лінії фронту там. Цей район є важливим з точки зору логістики для російського фронту на Донбасі, також це значуще місто Луганської області. кремль стверджує, що “звільнення” цього регіону є ключовим виправданням для війни”, – йдеться в огляді.

Нагадаємо, згідно з заявами британської розвідки, ключовим чинником, який обмежує наступальний потенціал російських військових на території України, є нестача боєприпасів.

Читайте також: Найважче від Кремінної до Лисичанська: Гайдай розповів про успіхи ЗСУ на Луганщині

Дивіться також відео за темою: ЗАЛУЖНИЙ ПОПЕРЕДИВ: НАСТУП УЗИМКУ? PATRIOT на підході | Хроніка 42-го тижня

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *