Все було у крові: як проходить лікування дівчини, яка дістала поранення під час обстрілу Нікополя – сюжет (Відео)

Декілька крапельниць на добу і щоденна перевірка тиску та рефлексів

Вороги мало не вбили 15-річну Анастасію Нагай. Дівчина поранена внаслідок потужного обстрілу Нікополя і нині оговтується від пережитого в лікарні Дніпра. Від дівчинки ані на крок не відходить бабуся і вже чекає на переїзд до неї дітей й онуків. Будинок, у якому жила родина ще до позаминулої ночі, знищено вщент. П’ятеро людей, які опинилися під його завалами, вціліли дивом.

Декілька крапельниць на добу і щоденна перевірка тиску та рефлексів. 15-річна Анастасія в лікарні Дніпра після потужного обстрілу Нікополя нині лікує рани. Дівчину витягали з-під завалів будинку, в який влучив ворожий снаряд.

“Ніхто не думав, що вони битимуть по приватному сектору, по домах. Всі ж думали, що вони стрілятимуть по заводах. А вони почали тепер стрілять і по державних будинках. 12 будинків в одному мікрорайоні”, – каже бабуся Анастасії Тетяна Нагай.

Поранена Анастасія Нагай зауважила: “Попало по кухні, веранді, ванній і підвалу. Ми вибігли через щілину між кухнею та спальнею через обломки і там у дверях була ще якась щілина. Ми через неї вилазили”.

Дядька Анастасії привалило у підвалі. Дівчинка каже, лише після того, як його витягли, помітила на тілі кров.

“Коли я виходила, то вся була у крові, всі були у крові. Мама вся була у пилі і просто неможливо було дихати. Там дуже сильно йшов газ. Нам сильно повезло, що воно не загорілося. Два будинки поруч горіли”, – додала поранена Анастасія Нагай.

До лікарні Дніпра дівчинку доправили з численними забоями та пораненнями.

“В нас їй було виконано первинно-хірургічну обробку рани. Видалено фрагменти скла та маленькі невідомі фрагменти. Уламки були в м’яких тканинах голови”, – наголосив лікар Станіслав.

Нині життю Анастасії нічого не загрожує. Проте дівчинка відчуває слабкість, легку нудоту та запаморочення. Лікарі кажуть, стан спричинений не травмами, а пережитим стресом. З нею вже працюють психологи.

“У мене була дика істерика, мене всі заспокоювали. Я просто не знала, де мені тепер жити, як це могло статися, що зі мною сталося. Я була просто в шоку”, – пригадує поранена Анастасія Нагай.

У ніч проти середи окупанти випустили по Нікополю понад 3 десятки снарядів. Двоє людей загинули. Ще дев’ятеро поранені.

“Я б звернулася до них, щоб вони повернулися до себе додому і бомбили по своїх дітях, а не по моїх внуках. Щоб вони оставили нашу Україну! Ми їм нічого не винні! Нічого в них не взяли! Все воно наше! А їх завидки взяли, що Україна краще живе, ніж їхня забита росія!”, – підсумувала бабусі Анастасії Тетяна Нагай.

Вікторія Ковальова, Олександр Пронський, Дніпро, “5 канал”

Читайте також: окупанти “накрили” частину Дніпропетровщини вогнем із “Градів” – 20 “прильотів” по Нікопольському району

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *