Від Бахмута до Вугледара в зоні ураження залишається 5 тис. дітей, – волонтерка Воронкова

Про це вона розповіла в етері Еспресо.

“Дитячих лікарів, як і лікарень, майже не залишилося ні у Бахмуті, ні в Авдіївці, ні Вугледарі, тобто порушуються права дитини на отримання медичної допомоги. Також освітні заклади на сьогодні всі вже зруйновані у цих містах, немає вцілілих ні шкіл чи дитячих садочків, відповідно, порушується право дитини на освіту. Крім цього, не працюють у цій зоні магазини, кафе – порушується право дитини на нормальне харчування. Якщо ще ми додамо зруйновану інфраструктуру міста, відсутність ДСНС, постійні обстріли як населених пунктів, так і доріг, то навіть вже цих критеріїв достатньо, аби Верховна Рада або Кабмін визнали цю територію як небезпечну зону для проживання дітей”, – зауважила голова Волонтерської сотні Доброволя.

Наталя Воронкова зазначила, що мова йде не тільки про Бахмут чи Авдіївку, а також і про Очеретино, і про Мар’їнський район, Курахове, Максимільянівку та багато інших сіл.

“Я для себе підрахувала, що  приблизно по цьому району, починаючи від Бахмута, Соледара і до Вугледара, близько 5 тисяч дітей залишаються в зоні ураження”, – підкреслила Воронкова.

25 листопада стало відомо, що перші 100 херсонців вирушили потягом до Хмельницького в рамках безкоштовної евакуації, серед них – 26 дітей
26 листопада почалася безкоштовна евакуація з Херсона до Хмельницького

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/vid-bakhmuta-do-vugledara-v-zoni-urazhennya-zalishaetsya-5-tis-ditey-volonterka-voronkova

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *