Від початку липня рашисти завдали по Україні 49 ракетних та 44 авіаційні удари

Такою є ситуація станом на 28 липня

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов розповів, що з початку липня рф завдала по Україні 49 ракетних та 44 авіаційні удари. Такою є ситуація станом на 28 липня. Про це повідомляє “Укрінформ”.

“З початку місяця противником завдано 49 ракетних та 44 авіаційні удари, в результаті яких повністю зруйновано 28 об’єктів, у тому числі 4 школи і 9 житлових будинків, а також частково зруйновано 137 об’єктів, з них 7 об’єктів транспортної інфраструктури, 11 закладів освіти та 29 житлових будинків”, – зазначив Громов.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *