Військовий експерт спрогнозував терміни наступного ракетного удару РФ по Україні

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в коментарі Gazeta.ua.

Експерт повідомив, що найімовірніше РФ завдасть масований удар по країні за тиждень, адже саме стільки часу їй необхідно для підготовки.

"Цілком можливо, що наступного масового ракетного обстрілу варто чекати за тиждень. Не думаю, що це відбудеться раніше, тому що це достатньо складна процедура. Навіть у підготовці ракет до запуску, не кажучи про зосередження ракет в одному місці. Влітку ракетні обстріли йшли паралельно із наступом. Зараз Росія перейшла до масування ракетних ударів. Вони були через місяць, зараз інтервал – тиждень", – каже Жданов.

Армія РФ звозить ракети зі всієї країни для ударів. Експерт наголошує, що основна мета цих атак – змусити Україну до переговорів: "Поки є чим бити, будуть це робити, а єдиний порятунок – це наша перемога".

"На початку широкомасштабної війни обстріли були раз на два-три дні, але не такі масовані. Зараз доводиться довше до цього готуватися. Не варто рахувати російські ракети. Тому що важко спрогнозувати, скільки їх реально залишилося. Треба шукати способу від них захиститися", – говорить експерт.

Росії для наступного удару потрібен щонайменше тиждень для перегрупування військ, саме тоді можна очікувати нового наступу.

"Треба поповнити втрати техніки, озброєння та особливого особового складу тих сил, які вийшли з-під Херсону. Тому десь на початку грудня можна очікувати наступальну операцію на сході. Донецький – це головний напрямок для росіян, де будуть зосереджені їх сили", – додав Жданов.

23 листопада на Дніпропетровщині та Полтавщині працювала ППО.
Того ж дня після чергового удару по об’єктах енергетики по всій Україні місто Хмельницький повністю залишилося без електроенергії. У Харкові через відсутність електропостачанням зупинився метрополітен та весь електротранспорт.
Окупанти влучили в об’єкт інфраструктури та двоповерховий будинок у Києві, також росіяни обстріляли житловий будинок у Вишгороді. Постачання води призупинене в усьому Києві.
Через ворожу атаку на Заході України виникли перебої з електропостачанням. 
Секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що ракетні атаки від російського агресора не наблизять Україну до перемовин з терористами.
Унаслідок російських атак 23 листопада всі українські АЕС були аварійно зупинені. Майже вся Україна залишилась без світла та води.
Фінляндія передасть Україні енергетичне обладнання, необхідне для стабілізації системи. 
Генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав знеструмлення України через російські атаки жахливим початком зими.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/viyskoviy-ekspert-sprognozuvav-termini-nastupnogo-raketnogo-udaru-rf-po-ukraini

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *