“Вічного польоту, Олександре!”: захищаючи рідне небо, загинув Герой України Олександр Кукурба

27-29 липня оголошено днями жалоби в Нижньовербізькій громаді, звідки був родом герой

26 липня, захищаючи небо України, загинув Олександр Кукурба, 1994 р. н. – про це повідомили у сільраді с. Верхній Вербіж на Івано-Франківщині, звідки й був родом захисник.

Олександр Кукурба – український військовослужбовець, майор, начальник розвідки штабу 299-ї бригади тактичної авіації ЗСУ, Герой України.

“Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого! Це непоправна втрата для усієї України!”, – наголошують земляки героя.

Від початку повномасштабного вторгнення росії Олександр Кукурба був неодноразово нагороджений за самовідданий захист української землі, повідомили в Нижньовербізькій сільраді:

  • звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” (14 квітня 2022) – за особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.
  • орден Богдана Хмельницького II ст. (6 липня 2022) – за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.
  • орден Богдана Хмельницького III ст. (22 березня 2022) – за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

“Вічного польоту, Олександре! Вічна тобі і світла пам’ять!”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 27-29 липня оголошено днями жалоби в Нижньовербізькій громаді.

У Twitter можна знайти відео одного з польотів захисника. Воно було зроблене ще в довоєнний час:

Нагадаємо, в середині липня росіяни випустили ракету по житловому району Харкова. Тоді касетний снаряд влучив у торговельні майданчики поряд із зупинкою громадського транспорту. Під час атаки двоє людей загинули, 21 – постраждала. Серед поранених була і 15-річна дівчинка, брат якої загинув.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *