В межах навчань НАТО з протиракетної оборони: Іспанія розмістить близько десятка винищувачів та понад сотню солдатів у Румунії

Ще раніше Франція розташувала в Румунії системи ПРО

Іспанія розмістить 8 винищувачів та 130 солдатів у Румунії. Про це повідомили у Міністерстві оборони Іспанії, передає “5 канал”.

Зазначається, що окрім винищувачів, до Румунії надійдуть радари для повітряної розвідки. Іспанські літаки та обладнання посилять небо над східним флангом НАТО. Іспанська допомога проходить в межах навчань НАТО з протиракетної оборони в Румунії. Тренування відбудуться на тлі катастрофи в польському селищі Пшеводов. Ще раніше Франція розташувала в Румунії системи ПРО. А тепер Іспанія допоможе їй прикривати повітряний простір.

“Зобов’язання Іспанії щодо європейської безпеки є особливо чутливими на східному фланзі НАТО, а саме з Румунією, тому з 1 грудня ми розмістимо там 130 військовослужбовців і 8 винищувачів F-18, а також радар повітряного спостереження, на додачу до 38 військовослужбовців, які вже перебувають там”, – ствердив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Читайте також: Польща хоче розмістити біля українського кордону пропоновані Німеччиною ЗРК Patriot

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *