В МЗС прокоментували скандал із призначенням Ілащук послом Болгарії

Чи має Ілащук якийсь зв’язок з Болгарією і чому саме її було призначено послом – у дипломатичному відомстві не пояснили

Міністерство закордонних справ України надало офіційний коментар щодо скандалу, який розгорівся після призначення послом у Болгарії сексологині і експертки з діамантів Олесі Ілащук.

У відомстві заявили, що, за наявною в них інформацією, Ілащук отримала диплом з відзнакою за спеціальністю “Країнознавство” кафедри міжнародних відносин факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

“(Ілащук) має кваліфікацію спеціалістки з міжнародних відносин, перекладачки. Вільно володіє англійською мовою”, – наголосили в МЗС.

Тобто, для того, щоб зайняти найвищу посаду в дипломатичному відомстві в стратегічно важливій країні виявилося достатнім мати диплом історичного факультету та знати англійську мову.

“Уряд Болгарії після оцінки її кандидатури, як це заведено у міжнародній практиці, без зволікань надав агреман пані Ілащук, не маючи жодних застережень щодо її роботи в Болгарії”, – заявили в МЗС, закликавши судити про роботу посла за результатами роботи.

Чи має новопризначена амбасадорка якісь зв’язки з Болгарією – не повідомляється.

Нагадаємо, новопризначена пані посол не має жодного дипломатичного досвіду роботи і раніше не працювала на державних посадах. Натомість Олеся Ілащук позиціонує себе як гештальт-психотерапевтку, фахівчиню з сексології та гіпнозу, а також експертку з коштовностей.

На тлі цього скандалу народні депутати від “Європейської Солідарності” почали підготовку змін до закону про дипломатичну службу, аби повернути парламентський контроль щодо кадрових призначень вітчизняних дипломатів.

Дивіться також відео: Посольство Ізраїлю відкрило “Пункт Незламності” в Києві: який вигляд він має

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *