В Одесі організували проєкт “Кіно в музеї”: подробиці (Відео)

Мета – довести глядачу, що українське кіно не менш якісне та цікаве, ніж будь-які іноземні кінострічки

“Кіно в музеї” організували незалежні кінематографісти разом із музейниками в Одесі, передає “5 канал”.

Щосуботи о 18:00 у Музеї західного та східного мистецтва для всіх охочих відбуваються кінопокази українських короткометражок. Вони проходять у напівпідвальному приміщенні за кілька кроків від бомбосховища, аби все було безпечно.

Показують кіно найрізноманітніших жанрів, від комедій й до мелодрам та фільмів про війну. За словами організаторів, їхня мета – довести глядачу, що українське кіно не менш якісне та цікаве, ніж будь-які іноземні кінострічки. Адміністрація закликає режисерів та правовласників долучатися і надсилати їм свої картини, адже показують як державне кіно, так і кіно незалежних митців.

“Ми об’єднуємо фільми по темам, є і стрічки незалежних режисерів, і державних кіностудій. такий великий інтерес одразу виходить”, – розповіла співорганізаторка проєкту “Кіно в музеї” Олена Кутінова.

Співорганізатор проєкту “Кіно в музеї” Артур Садовніков зауважив: “Наступної суботи будуть показані фільми різних трохи жанрів. Будуть і хорор, і треш, комедійний фільм. Тобто така збірна програма. Буде фільм і від режисера “5 каналу” – “Паляниця”, і буде, в принципі, доволі цікаво. Тобто воно спеціально розраховано, щоб з точки зору драматургії, тобто глядачі від першого фільму до останнього, отримають такий комплексний емоційний настрій і проживуть всі фільми, побудуть всередині кожного з них”.

Читайте також: Культура під обстрілами: у Харкові покажуть фільм Тараса Томенка “Будинок “Слово”. Нескінчений роман”

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *