В Одесі почали судити місцевого, якого обвинувачують у держзраді та співпраці з агентами рф (Відео)

Під час обшуку в чоловіка вилучили вибухівку

В Одесі почали судити 31-річного мешканця, якого обвинувачують у держзраді та співпраці з агентами рф, передає “5 канал”.

За версією прокуратури, обвинувачений Іван Лупу протягом 2 місяців передавав інформацію про переміщення української військової техніки російській розвідці. Зокрема, фотографував гусеничні автівки, які прямували в напрямку Ізмаїла та кордону з Молдовою. Також отримував завдання від агентів держави-агресорки з’ясувати розташування реактивних систем залпового вогню “Ураган” у Миколаївській області, утім виїхати туди не зміг. Натомість погодився повідомляти про будь-які військові маневри в Одеській області.

Під час обшуку в чоловіка вилучили вибухівку. На досудовому розслідуванні обвинувачений відмовився співпрацювати зі слідством. А під час першого судового засідання забажав розповісти, як усе було, адже винним себе не визнає. Проте йому загрожує довічне ув’язнення.

“Лупу обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.111 держзраді, а також у незаконному зберіганні вибухових пристроїв. Коротко: він передавав інформацію про розташування техніки української військовослужбовцю рф, який перебував на той час в Херсоні. Крім того, під час обшуку в нього було знайдено вибухові пристрої, тротилову шашку, а також запал від гранати”, ‒ зазначила прокурорка Одеської обласної прокуратури Ірина Купріна.

Читайте також: Під конвоєм везуть у Київ: за державну зраду затримали президента “Мотор Січі” Богуслаєва (оновлено)

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *