В ООН припустили, що Росія, вдаривши ракетами по Одеському порту, могла “технічно не порушити” договір про експорт зерна – ЗМІ

За словами представника ООН, Росія, можливо, технічно не порушила угоди, оскільки вона не зобов’язалася уникати атак

В Організації Об’єднаних Націй припустили, що Росія, вдаривши ракетами по Одеському порту, могла “технічно не порушити” підписаний у Стамбулі договір про експорт зерна. Як аргумент наголошується, що порт дуже великий і до кінця нібито не ясно, по яких саме цілях було завдано ударів і чи постраждала якась зернова інфраструктура.

Про це повідомляє The New York Times.

За словами представника ООН, Росія, можливо, технічно не порушила угоди, оскільки вона не зобов’язалася уникати атак на ті частини українських портів, які безпосередньо не використовуються для експорту зерна. Якщо поблизу були військові об’єкти, Росія, можливо, намагалася використати лазівку.

Як повідомляв 5.UA, ранком суботи, 23 липня, росія завдала масованого ракетного удару по Одеському морському торговому порту. Обстріляли саме ту частину інфраструктури, де знаходилося зерно, підготоване до відправки на експорт.

Напередодні в Стамбулі були підписані угоди щодо розблокування українських портів та експорту зерна Чорним морем. Було укладено дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі.

Але, як бачимо, росіяни не збираються дотримуватись домовленостей. У МЗС наголосили, що цим обстрілом “путін плюнув в обличчя Ердогану та Генсеку ООН”. Адже рашисти вгатили саме в ту частину Одеського порту, де знаходилося підготовлене до відправки зерно.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *