В ОП теж немає біографії новопризначеного посла в Болгарії Ілащук – ЗМІ

Як відомо, перед Новим роком Зеленський призначив новим послом в Республіці Болгарія психолога-сексолога

Офіс президента України (ОПУ) перенаправив запит на надання біографії нового посла України в Болгарії Олесі Ілащук до Міністерства закордонних справ України, хоча станом на 29 грудня 2022 року новопризначений Надзвичайний і Повноважний Посол не перебувала в трудових відносинах з МЗС. Про це повідомив Telegram-канал “Українські Новини”, посилаючись на відповідь ОПУ.

“Ваш запит (щодо біографії новопризначеного Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Болгарія Олесі Ілащук), що надійшов до Управління доступу до публічної інформації Департаменту з питань звернень громадян Офісу Президента України, відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, надіслано до Міністерства закордонних справ України”, – вказано у відповіді ОПУ на інформаційний запит.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/ukranewscom/8829″]

“В Офісі президента також немає біографії сексологині Олесі Ілащук, яку Зеленський призначив послом України в Болгарії. Ілащук не має досвіду дипломатичної роботи та навіть досвіду роботи в держорганах. Її біографії також немає і в МЗС, яке все одно готує її довгострокове відрядження до Софії”, – прокоментував Telegram-канал “Українські Новини”.

Раніше Міністерство закордонних справ України повідомило, що не має в своєму розпорядженні особової справи та біографічної довідки новопризначеного посла України в Болгарії Олесі Ілащук і загалом прокоментувало скандал навколо нового призначення.

Нагадаємо, 23 грудня 2022 року президент України Володимир Зеленський призначив новим послом в Республіці Болгарія психолога-сексолога, гештальт-терапевта, колишнього директора ювелірної компанії, ексдиректора комп’ютерної фірми та фігурантку кримінальної справи щодо відмивання грошей Олесю Ілащук.

Нагадаємо, новопризначена пані посол не має жодного дипломатичного досвіду роботи і раніше не працювала на державних посадах. Натомість Олеся Ілащук позиціонує себе як гештальт-психотерапевтку, фахівчиню з сексології та гіпнозу, а також експертку з коштовностей.

На тлі цього скандалу народні депутати від “Європейської Солідарності” почали підготовку змін до закону про дипломатичну службу, аби повернути парламентський контроль щодо кадрових призначень вітчизняних дипломатів.

Дивіться також відео: Посольство Ізраїлю відкрило “Пункт Незламності” в Києві: який вигляд він має

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *