В Україну доставили першу партію обладнання від міненерго США

Про це у facebook повідомив міністр інфраструктури та регіонального розвитку Олександр Кубраков.

“В Україну вже доставлено першу партію необхідного обладнання від міністерства енергетики США. Ця партія є частиною допомоги у розмірі 53 млн доларів, оголошеної американськими партнерами минулого місяця”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, за словами Кубракова, американські партнери є одними із лідерів щодо допомоги Україні у відновленні енергетичної інфраструктури. Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення уже надано понад $145 млн виключно на ремонт та підтримку українських енергомереж. Пріоритет незмінний – генератори, трансформатори та інше обладнання для відновлення критичної інфраструктури.

Найближчим часом також очікується постачання енергетичного обладнання в межах співпраці з USAID. По цій лінії уже доставили в Україну обладнання на близько $25 млн грн.

16 грудня пані посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк оголосила про надходження першого американського вантажу аварійно-ремонтного обладнання. Також вона оголосила про надходження першої партії з обладнанням для української інфраструктури.
16 грудня США анонсували новий пакет допомоги для відновлення енергосистеми України.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/v-ukrainu-dostavili-pershu-partiyu-obladnannya-vid-minenergo-ssha

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *