В Україні вперше представили експозицію жіночої військової форми

Форма, розроблена проєктом arm women now, враховує жіночу антропометрію тіла

21 грудня в Україні вперше представили експозицію військової жіночої форми та амуніції. Форма була розроблена проєктом arm women now за міжнародними стандартами і наразі тестується у Збройних силах України.

Про це повідомляє “Суспільне“.

“Станом на зараз ми в режимі “нон-стоп” відшиваємо ці форми і безкоштовно передаємо її жінкам на передову. До кінця цього року вже буде 2 тисячі комплектів форми: нижньої білизни, термобілизни, теплого зимового одягу”, – розповіла організаторка заходу та ініціаторка проєкту депутатка Київської міської ради Ірина Никорак.

За її словами, форма, розроблена проєктом arm women now, враховує жіночу антропометрію тіла: штани і кітель, зокрема, відрізняється в плечах та грудях, а штати розроблені таким чином, що мають глибшу посадку та подвійну фіксацію на талії.

Військова 112-ї окремої бригади територіальної оборони Києва Наталя із позивним “Ангел” також прокоментувала окреме виробництво жіночої військової форми і розповіла, як жінки обходилися без такої форми у перші місяці повномасштабного вторгнення рф.

“Насправді в жіночій формі, броніках, які зроблені спеціальні під нас, це дає нам комфорт, зручність, можливість працювати в будь-яких умовах в комфорті”, – зазначила Наталя.

Дивіться відео за темою: “Бушлат 46 розміру на мій 40-й”: як жінки в армії вирішують питання із зимовою формою – операторка аеророзвідки

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *