В Україні енергетики повертають в будинки світло, на росії в них направляють літаки – про 242-ий день повномасштабної війни (Відео)

На півдні України рашисти вкотре використовують пропаганду, плануючи звинуватити Україну у вигаданих обстрілах

Трансплантація серця під обстрілами. Поки росія намагається знеструмити та налякати українців, наші лікарі продовжують рятувати життя. Так, силами медиків однієї з Ковельських лікарень була проведена заміна серця, а реабілітація відбувалася вже під час ракетного удару по місту, в той час коли зникли вода й електрика. Та медзаклад упорався із завданням. Як і більшість знеструмлених регіонів. Станом на неділю енергетики та комунальні служби повернули живлення та водопостачання у більшості міст і сел. Тим часом у самій країні-терористці продовжують падати військові літаки. Вдруге за тиждень. А на півдні України рашисти вкотре використовують пропаганду, плануючи звинуватити Україну у вигаданих обстрілах. Про 242 день повномасштабного вторгнення у матеріалі журналістки “5 каналу” Олени Рибінської.

Станом на вечір неділі, в “Укренерго” повідомили про відновлення електропостачання на Хмельниччині. На Рівненщині, Черкащині та Волині триває ліквідація наслідків масованого ракетного обстрілу рашистами українських об’єктів інфраструктури у суботу. У регіонах повідомляють про стабілізаційні відключення струму. Водночас, надання медичної допомоги в обстріляних регіонах не припинялося. Ба більше – на Волині, у Ковелі, медики в ніч перед обстрілами провели трансплантацію серця. І під час обстрілів лікарі продовжували не менш важливу – післяопераційну роботу.

“Зробити операцію, а потім виходити хворого – можна прирівняти ці процеси. Коли хворий в реанімації, коли хворий ще заінтубований, на штучній вентиляції легенів, і починаються ці вибухи, відключатися світло, перебій з водою, починається перебій з усім. І тут наші служби спрацювали – всі лікарі, які були задіяні, були біля хворого, не відходячи цілодобово”, – пояснив генеральний директор Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання Валентин Вітер.

Поки українці дають відсіч росії на всіх фронтах, країна-терористка, фактично, сама себе нищить. Вдруге за тиждень на московії падає військовий літак. І вдруге – прямісінько на житлові будинки.

Цього разу, за свідченням очевидців, пілоти СУ-30 не вижили. Крім руйнувань, падіння винищувача знеструмило сотні російських будинків. Тож поки літак ішов у піке, рашисти відчули ефект енергетичного бумерангу.

Та поки російські літаки самознищуються в небі, на землі московити продовжують вогневий терор мирних українських міст. Протягом доби у вогні рашистів знову Дніпропетровщина. У Нікополі внаслідок обстрілів, попередньо, поранені п’ятеро людей. У місті понівечені будинки, дитячий садок та кілька приватних підприємств.

Знову ракети С-300 прилетіли по цивільних будинках Миколаєва та області. Розбито автівки, теплотрасу, дитячий майданчик, будинки. Є постраждалі.

“Зенітними керованими ракетами системи С-300 ворог завдав удару по житловим кварталам Миколаєва та Галицинівський громаді області. Ракети влучили в багатоквартирні будинки обласного центру, пошкоджено теплотрасу. Поранень дістали п’ятеро мешканців будинків. Також, зруйновано складську будівлю приватного підприємства. На місці влучання виникла пожежа, яку оперативно ліквідували підрозділи ДСНС. Знову постраждали цивільні співробітники”, – повідомив речник оперативного командування “Південь”.

Запоріжжя росіяни вкотре атакували дронами-камікадзе та ракетами С-300. Обійшлося без постраждалих. Ракетою московити поцілили в одне з сіл області, пошкодили приватні будинки та приміщення школи.

Поки росія намагається залякати мирне населення, українські військові знищують ворога на фронтах. Мінус 400 московитів за добу, а від 24 лютого могилізувалися вже 67 тисяч 470 рашистів. Підсмалили наші оборонці й понад 20 танків та БМП московитів, 14 артилерійських систем, одну РСЗВ, 2 гелікоптери і 20 безпілотників, зокрема, 16 іранських Шахідів. Українська ППО ще й вдало знищила 21 крилату ракету. Армійці ліквідували й 18 одиниць автомобільної техніки і цистерн.

“Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 17 ударів. Підтверджено ураження 15 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також двох позицій зенітних ракетних комплексів ворога. Військовослужбовці ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили три пункти управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та п’ять інших важливих об’єктів ворога, включаючи одну радіолокаційну станцію”, – повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Олександр Штупун.

Вороже лігво ліквідували цього ранку. Як повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов – у місті знову було гучно, бо ж стався приліт у готель “Аліса”. Про постраждалих окупантів невідомо, однак Дмитро Орлов зазначає – цей готель полюбляли використовувати московити і колаборанти.

Вибуховий день і в тимчасово окупованому Херсоні. За інформацією з мережі, вибухівка була закладена в автомобіль, а об’єкт замаху – так званий “начальник СІЗО” Олег Тютюрай, який співпрацює з окупантами. Про постраждалих поки що невідомо, та сила вибуху була потужною, бо у сусідніх будинках повилітали шибки.

Водночас окупанти продовжують покидати Херсон, заодно поширюючи пропагандистські листівки про вигадані обстріли українськими військовими, які буцімто навіть точний час мають. Разом із тим загарбники вже відключають інтернет у Херсоні. Ціни на продукти, ліки та пальне йдуть догори. І за інформацією проукраїнського населення – у місті на деяких АЗС припинили прийом рублів та вимагають оплату у гривнях. У той час рашисти продовжують стягувати військові сили на правий берег Дніпра.

“Вони встигають відновлювати логістичні маршрути, через річку Дніпро, понтонно-мостові переправи, мости в районі греблі Нової Каховки, за допомогою яких вони забезпечують всім необхідним угруповання російських військ діючих на правому березі Дніпра. Це і паливо, і боєприпаси, і ремонтні частини для відновлення техніки, і продукти харчування для особового складу. Тож, але є чітке розуміння, що треба робити українським силам оборони – треба нищити ті самі маршрути, логістику, якими росіяни постачають все для потреб російського війська діючого на правому березі Дніпра”, – наголосив військовий експерт, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017) Владислав Селезньов.

Олена Рибінська, “5 канал”

Як повідомляв 5.ua, російські окупанти вночі завдали ракетного удару по Миколаєву. 

Нагадаємо, силами та засобами протиповітряної оборони Повітряного командування “Південь” Повітряних Сил на Миколаївщині знищено одинадцять ворожих дронів, ще три “Shahed-136” збито іншими підрозділами Сил оборони.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *