В Україні працює благодійна організація “Є Надія”: як отримати допомогу – сюжет (Відео)

Щодня у клубі різна програма

Ще більше українців об’єднуються навколо повномасштабної біди у країні, аби робити добро. Цього разу журналістка “5 каналу” відвідала благодійну організацію “Є Надія”, там українцям допомагають матеріально і психологічно. 

Від початку повномасштабного вторгнення в Україні запрацювали більш як 30 клубів “Є Надія”. Тут допомагають продуктами, одягом, а також підтримують морально. По допомогу звертаються переважно пенсіонери і люди, які були вимушені тікати від війни і розпочинати все з нуля на новому місці.

“Об’єми в нас дуже великі, якщо ми будемо говорити про продуктові набори, наприклад, то за цей час з початку ми вже обробили близько 100 тисяч замовлень і відповіли на потреби людей, яким потрібна була допомога”, – каже керівник проєкту “Є Надія” в Києві та області Олександр Тернопольський.

Щодня у клубі різна програма. Наприклад, у вівторок люди спілкуються між собою та з наставницею клубу. Крім того, щоразу їм роздають продуктові набори.

“Сюди входить макаронні вироби, масло, борошно та цукор. Взагалі залежно від потреб усі набори змінюються, від того, що в нас є на складах, але це головні такі речі, які потрібні всім людям”, – наголосив волонтер проєкту “Є Надія” Олег Харченко.

В інші дні можна безплатно підстригтися, підібрати для себе одяг і поїсти. Та головне, зауважує наставниця Наталія – дати людям можливість бути почутими. Сама Наталія працює вихователькою в дитсадку. Тому добре знає, як знайти спільну мову з кожним.

“Оце жилетка, то це я, в яку можна поплакатись, можна поспілкуватися і порадитись, що треба зробити. Найбільше мене вразило – це коли люди виїжджали з Маріуполя конкретно. Є в нас така Тетяна Миколаївна, коли вона вперше нашого, ковчег ми його називаємо, нашого клубу “Надії”, вона просто плакала, вона навіть нічого не могла розповісти, а зараз вона служить дітям”, – розповідає наставниця проєкту “Є Надія” Наталія Михайленко.

Пані Тетяна на камеру поки не готова розповідати, як рятувалася від російських окупантів. А ось 70-річна Руфіна каже, що тут її справді повернули до життя.

“Це в четвертий раз, мабуть. Якось жінка одна зупинилася і каже: “Вам допомога потрібна?”, я кажу: “Так”. Вона мене привела і я кожен вівторок приїжджаю. Мене підстригли і ще речі дали”, – зауважила переселенка з Харкова Руфіна.

Отримати допомогу можуть усі, хто її потребує. Для цього треба прийти в центр. Вони є у Львові, Тернополі, Івано-Франківську, Ужгороді та інших містах. Найбільше в Києві: тут клуби працюють у Солом’янському, Деснянському, Оболонському, Голосіївському, Дарницькому, Подільському, Дніпровському та Шевченківському районах. Продукти і речі волонтери можуть привезти і додому. Для цього потрібно зателефонувати за номерами гарячої лінії, або ж залишити заявку на сайті.

Софія Норенко, Микола Чеботарьов, “5 канал”

Читайте також: Авторка нової поштової марки з Волині продає з друзями пампухи, щоб допомогти ЗСУ – сюжет 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *