В “Укренерго” повідомили в яких областях вимикатимуть світло (Відео)

Зранку знову критично збільшилося споживання електроенергії в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях

Віялові відключення електроенергії сьогодні відбудуться у Києві та чотирьох областях Україні. Але величина обмеження менша, ніж напередодні.

Про це повідомляє “Укренерго“.

Як зазначили в прес–службі, сьогодні, 22 жовтня, зранку знову критично збільшилося споживання електроенергії в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.

“Тому Диспетчерський центр “Укренерго” вимушено віддав команду на тимчасове обмеження споживання в цих регіонах. Величина обмеження на даний момент значно менша ніж та, що застосовувалася напередодні 21 жовтня”, – йдеться в повідомленні.

За даними прес–служби, це необхідно, щоб зменшити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були пошкодженні терористичними ракетними атаками.

Нагадаємо, 20 жовтня по всій Україні були застосовані заходи обмеження споживання електроенергії. Причина – дефіцит потужності в системі. Мешканців України закликали до значної економії електроенергії.

Все це відбулося внаслідок ракетних ударів росії по об’єктах критичної інфраструктури. Про обмеження електро- і теплопостачання напередодні попереджали в Офісі президента.

Як повідомив президент Володимир Зеленський, унаслідок ударів росії, починаючи з 10 жовтня, було зруйновано 30% українських електростанцій.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *