В “Укренерго” пояснили, як визначаються черги відключень споживачів в умовах дефіциту енергії

Обленерго самостійно визначають черги відключень споживачів

Станом на 19:00 25 листопада в енергосистемі зберігається суттєвий дефіцит – 30% від потреби споживання. Про це повідомляє “Укренерго”. Там додали, що відновлення енергосистеми продовжується, ремонтні бригади працюють цілодобово. Триває підключення електроенергії побутовим споживачам.

“Щоб тримати баланс в системі в таких умовах, Диспетчерський центр “Укренерго” ще вранці довів до кожного обленерго обсяги споживання, яких вони мають дотримуватися протягом доби”, – йдеться в повідомленні.

“Обленерго самостійно визначають черги відключень споживачів. Диспетчерський центр “Укренерго” лише доводить необхідний обсяг обмеження споживання. Обсяг наявних в системі потужностей достатній, для того, щоб найбільш оптимально та рівномірно чергувати обмеження споживачів в кожній області та м. Києві”, – додали в “Укренерго”.

Підприємство закликає споживачів заощадливо споживати електроенергію. І нагадує, що в нинішніх реаліях це необхідність, яка дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій. Також економія допоможе енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, від яких залежить живлення областей.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/Ukrenergo/1729″]

Нагадаємо, раніше в “Укренерго” повідомили, що майже всі ТЕС та ГЕС України пошкоджені внаслідок ракетних обстрілів рф.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: у Харкові готуються до тривалого відключення електрики

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *