“Гальмівна колодка НАТО”: німецький Бундестаг не підтримав питання передачі танків Leopard до України

Це вже вшосте питання важкого озброєння виноситься депутатами на обговорення

У четвер, 19 січня, німецький Бундестаг не підтримав пропозицію почати постачання основних бойових танків Leopard 1 і Leopard 2 до України. Питання виносилося на голосування за ініціативи опозиційної ХДС/ХСС.

Про це інформує “Укрінформ” із посиланням на власного кореспондента.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Після бурхливих дебатів усі фракції, окрім самих консерваторів, підтримали пропозицію передати питання для подальшого обговорення Комітету у закордонних справах. Втім, як консерватори, так і три партії правлячої коаліції – за продовження підтримки України зброєю. Проти цього як завжди виступають “Альтернатива для Німеччини” та ліві”, – мовиться у повідомленні.

Заступник голови депутатської групи ХДС/ХСС Давід Вадефуль закликав канцлера Олафа Шольца “врешті-решт надати зелене світло для постачання ОБТ Leopard 2” до України. Він також нагадав про близько 200 застарілих Leopard 1, які проте можуть стати в нагоді ЗСУ.

Політик назвав Німеччину “гальмівною колодкою” серед союзників по НАТО, адже Польща, Іспанія та Фінляндія вже готові поставити Києву Leopard 2.

Це вже вшосте питання важкого озброєння виноситься депутатами ХДС/ХСС на обговорення – кожного разу воно улітало на доопрацювання.

Нагадаємо, раніше Європарламент закликав Шольца без подальших зволікань дати Україні танки Leopard.

Дивіться також: Танки LEOPARD 2 для ЗСУ – всі чекають рішення НІМЕЧЧИНИ / Олег Катков

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *