Гаубиці, боєприпаси, протитанкові гранатомети: Естонія надасть Україні пакет військової допомоги на €113 млн

Балтійська країна збільшила загальну суму військової допомоги Україні до 370 млн євро

Уряд Естонії ухвалив рішення про надання Україні пакета військової допомоги на €113 млн. Про це повідомляє національна телерадіокомпанія ERR.

Відомо, що у цей пакет входять, зокрема, 155-мм і 122-мм гаубиці, понад 1000 одиниць боєприпасів, автомобілі для підтримки артилерійських підрозділів та гранатометів і понад 100 ручних протитанкових гранатометів Carl-Gustav.

“Сьогоднішнім рішенням ми відправляємо Україні зброю, якої вона найбільше потребує. Україна звернулася за цією допомогою безпосередньо до Естонії, на необхідності саме цього озброєння наголосив і президент Зеленський на нашій нещодавній зустрічі керівників Об’єднаного експедиційного корпусу (ОЕФ) у Ризі”, – сказала прем’єр-міністерка Кая Каллас.

Загалом військова допомога Україні зросте до 370 млн євро, що становить трохи більш як 1% валового внутрішнього продукту Естонії, зазначила пресслужба уряду.

В естонському уряді наголосили, що військова допомога Україні не знижує обороноздатності їхньої країни: надані ЗСУ гармати найближчим часом замінять корейські самохідні артустановки K9.

Крім того, безпеку балтійської країни забезпечує присутність союзників, зокрема нещодавно розміщені тут американські реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Естонія першою з країн ЄС готова передати Києву арештовані активи росії.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: Естонія на третьому місці у світі по прийняттю українських біженців – Євген Цибуленко

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *