Генштаб ЗСУ: ворог завдав 16 авіаударів упродовж доби, більшість – по цивільній інфраструктурі

Лікарні у Біловодську Луганської області переповнені пораненими російськими військовослужбовцями

Українські військові продовжують відбивати атаки ворога. Протягом добі окупанти завдали 16 авіаційних ударів, 15 з яких – по цивільній інфраструктурі. Також противник здійснив 17 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Від вогню загинули цивільні люди. Водночас українські військові завдали удару у відповідь. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України, передає “5 канал”.

Крім того, станом на 29 грудня поточного року лікарня в Біловодську Луганської області переповнена пораненими російськими військовослужбовцями.

У районі міста Донецьк було поранено та знищено до 10 озброєних окупантів. Крім того, знищено 2 одиниці військової техніки, а ще 3 – пошкоджено.

Українська авіація завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів. Також, протягом цієї доби, збито ворожий розвідувальний БпЛА типу “Орлан-10”.

У той же час підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 6 районів зосередження живої сили та військової техніки противника, 5 складів боєприпасів та радіолокаційну станцію.

Читайте також: Пошкоджені об’єкти енергетики: Галущенко розповів про ситуацію з електропостачанням у регіонах

Нагадаємо, 29 грудня голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив про перші пуски ракет рф на Сумську область.

Як повідомляв 5.ua, ППО збивала ракети над Київщиною та Чернігівщиною. Також ліквідували російську ракету над Сумщиною. Над Чорним морем біля Миколаївщини збили 5 ракет. У Львівській області працювала ППО. На Вінниччині та Житомирщині теж працювала ППО.

Нагадаємо, у селі Степове на Одещині уламки крилатої ракети влучили в житловий будинок. 

Також, відомо про два пошкоджені житлові будинки в Дарницькому районі столиці. Пошкоджено промислове підприємство в Голосіївському районі та дитячий майданчик у Печерському районі. Відомо про трьох потерпілих у столиці, зокрема 14-річну дівчинку.

Як повідомляв 5.ua, у Київському метро стались перебої зі світлом. На Одещині та Дніпропетровщині почали застосовувати екстрені відключення світла. У Львові 90% міста – без світла.

Нагадаємо, 21 ракету збили підрозділи ППО над Одещиною.  Над Києвом знищено 16 ракет. Захисники українського неба під час повітряної атаки 29 грудня збили 54 російські ракети. 

Також, в “Укрзалізниці” повідомили про затримку п’яти потягів через знеструмлення внаслідок російських обстрілів.

Як повідомляв 5.ua, у селі Івано-Франківської області російська ракета прилетіла у приватний будинок. 

Дивіться відео за темою: путінські “салюти”: ракетна атака по Україні – марафон “Незламна країна”.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *