Генштаб ЗСУ: у рашистів часткові успіхи на двох напрямках у Донецькій області

рашисти зазнають втрат, деморалізовані та дедалі частіше вишукують можливостей уникнути бойових дій

Війська рф мають часткові успіхи на двох напрямках на Донеччині, втім на решті фронту загарбники зазнають невдач. Тим часом серед особового складу противника почастішали факти самоскалічень та саботажу.

Про це звітує Генштаб ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках – обстановка без істотних змін.

На Харківському напрямку – ворог здійснював обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії. Намагався прорвати оборону ЗСУ в напрямках Леб’яжого та Базаліївки. Успіху не мав і відійшов.

На Слов’янському напрямку – противник гатив зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Намагався просунутися в напрямках Новодмитрівки та Мазанівки. Успіху не мав і відійшов.

На Краматорському напрямку – вів обстріли із танків та артилерії, намагаючись витіснити наші підрозділи із зайнятих рубежів. Завдав авіаційного удару. Штурмовими діями безуспішно намагався покращити тактичне положення в напрямку населеного пункту Веселе.

На Бахмутському напрямку – зафіксовано обстріли, окупанти задіяли авіацію. Сили оборони придушили всі спроби ворога покращити своє тактичне положення в районах населених пунктів Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Кодема, Зайцеве та Майорськ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

На Авдіївському напрямку – противник продовжив вогневий вплив, завдав авіаудару. Має частковий успіх у напрямку Опитного.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках – окупанти задіяли танки та різнокаліберну артилерію, корегували вогонь за допомогою БпЛА. Здійснили безуспішну спробу просунутися в напрямку Шевченкового, водночас мають частковий успіх у напрямку Новомихайлівки.

На Південнобузькому напрямку – противник продовжує утримувати позиції та намагатися не допустити переходу Сил оборони в контрнаступ. Застосовує вогневі засоби, веде повітряну розвідку безпілотниками, завдає авіаційних ударів. Намагався покращити тактичне положення у напрямку Білогірки, але був відкинутий на попередні позиції.

У Генштабі зауважили, що рашисти зазнають втрат, деморалізовані та вишукують можливостей уникнути бойових дій – імітують легке поранення, калічать себе та симулюють. Фіксується збільшення фактів саботажу наказів офіцерів, – особливо, коли йдеться про наступальні дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *